Риби ъф Царево

Рибен фест и стартът на „Игри на волята“ ще съберат стотици край пристанище „Мичурин“

04 September 2019

Пристанището на Царево за поредна година ще събере в първата събота от септември стотици почитатели на морето и рибите, този път датата е 7–ми. Препоръчителен дрескод е, разбира се, моряшката фанелка. Големият рибен фест ще започне с ежегодната регата "Съединение" – изключително фотогенично събитие, състезание по подводен риболов, преход с колоездачния клуб „Вело Царево“.

В следобедните часове на сцената пред морския пристан ще излязат Керана и космонавтите, D2, Ники Станоев, Йоана и още звезди от българската музикална сцена. Няма как да липсва и традиционното състезание за приготвяне на рибена чорба, в което ще се надпреварват 5 отбора, а последната дума при определяне на победителя ще имат кметът на Царево – инж. Лапчев, и вездесъщият кулинар Ути Бъчваров. Ще има още морска походна кухня, която ще приготви рибена чорба за посетителите, а вечерта ще завърши със светлинно шоу от кея – едно от най–хубавите, които могат да се видят у нас.

На предния ден, 6 септември, Царево ще бъде домакин на още едно събитие – дългоочаквания старт на приключенското състезание „Игри на волята: България“.

На мащабна видеостена жителите и гостите на града ще могат да проследят как започва приключението, при това в компанията на екипа на предаването и водещата Александра Сърчаджиева. Ексклузивната прожекция се осъществява с подкрепата на община Царево.

„Първият епизод е изцяло заснет в Царево. Това е и една от причините да направим тази прожекция, защото е начин да благодарим на всички хора от града и региона, които ни помагаха през месеците на снимки. Освен това, очакваме да има и много гости на града, за които съм сигурен, че ще е любопитно да видят старта ни на голям екран, а след това, ако решат, да се разходят по местата на снимки“, споделя Никола Тупарев, продуцент от „Олд Скуул“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР