Летни жени част II: sporty Елена

Истории за каре дами, които намерихме на юг, в Царево и Варвара

Адриана Попова 06 September 2019

Снимка: Зоя Стоянова

Тези жени биха могли да са навсякъде другаде, но ние ги намерихме на юг, в Царево и Варвара. Те обичат морето и са свързали живота си с него. Някои, раждайки се край него, като Мария и Елена. Други, започвайки тук бизнес, превръщат брега му в пристан за щастливите си дни. Те са каре дами. Спасителка на плажа, бордистка, галеристка и собственичка на прословуто място за добра храна по Южното Черноморие.

Представяме ви втората от тях: sporty Елена

Родена е край морето, но до двайсетата си година има фобия от дълбочини. Приятелка й казва – ти губиш от това. Кой обича да губи, не и спортно момиче като Елена (в училище е тренирала волейбол). Започва да се занимава със свободно гмуркане без кислород. Качва се на падълборд и сега редовно украсява Царевския залив с източената си фигура, изглежда срасната с борда, веслото й оставя вълнички като кацаща чайка.

Елена напуска Царево след като със сестра й близначка завършват гимназия, учи психология във Варна, една година живее в австрийския Грац, пет години в София, но отново се връща тук, у дома, и сега работи в общинската администрация като пиар специалист.

Тя е човекът, който ще ви вкара във форма, докато сте край морето. Води тренировки по KombatXtreme – съчетание от кардиоупражнения с бойна хореография, с което може да отслабнете бързо, но трябва да сте поначало здрав и физически устойчив човек.

Отскоро има лиценз за инструктор по port de bras (термин в балета за плавно движение на ръцете) – нов спорт, комбинация между пилатес, йога, тайчи и балет. Подходящ е за всякакви възрасти, за хора с гръбначни изкривявания, доста по-щадящ от комбат екстрийм.

А морето за теб е? Отговаря с Фотев: „Не е измислица морето и щастието съществува.“

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР