Няколко тайни за красота, прошепнати от Наоми Кембъл

eva.bg 05 September 2019

Снимка: Instagram

Наоми Кембъл позна върха в света на модата като супермодел, намира се на него вече три десетилетия и не смята да слиза нито стъпало надолу. Наоми никога не прави компромиси с красотата и здравето си и това й личи. Можем само да вземем пример.

Неотдавна тя стартира свой канал в Youtube, където споделя важни методи и трикове, благодарение на които винаги изглежда безупречно. Ето най-добрите от тях.

Винаги започвам деня си с почистващ крем, смесен с малко количество измиващ гел. След това обикновено използвам витамин C и розово масло за кожата си.“

Правя си скраб всеки ден под душа. А за кожата ми винаги най-важна е хидратацията. Харесва ми тя ми да има блясък – повечето хора залагат на матиращите кремове, при мен е обратното. Постоянно използвам хидратиращи маски и серуми, които подхранват в дълбочина. Когато съм на работа, под прожекторите просто се усеща как гримът прониква дълбоко в порите. Затова, когато не съм на снимки, се старая да не нося никакъв грим. Така имам усещане за чистота върху кожата. Съветвам ви, когато имате възможност да сте без грим, да оставяте кожата си да диша.

Използвам само бебешка козметика под душа. Не обичам прекалено парфюмираните продукти, а и те не са полезни. През целия ден се старая кожата не само на лицето ми, а и на цялото тяло да бъде хидратирана. С две ръце съм за хидратиращите серуми за лице. Те не са тежки като повечето кремове, които запушват порите. А за порите е важно да дишат, иначе се замърсяват и запушват, като това води до проблеми. Преди да си легна слагам само и единствено тънък слой нощен крем Biofirm Lift под очите.

Важна е и вътрешната грижа, а не само външната. Когато се събудя сутрин, първото нещо, което правя, е да изпия гореща вода с лимон и пробиотици. Никога не пия кафе. Миризмата му просто не ми харесва. Обичам чай и предпочитам билков такъв. След като изляза от душа, имам още две задължителни напитки – една за имунната система и една с алое вера.

Хората постоянно пътуваме и ядем толкова много, че е важно да пречистваме организма си от време на време. Затова трябва веднъж в месеца да пием само течности два дни в седмицата, за да пречистим тялото си.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР