Наоми Кембъл: Когато не работя, не нося никакъв грим

Няколко тайни за красота, прошепнати от Наоми Кембъл

eva.bg 11 November 2020

Снимка: Getty Images

Наоми Кембъл позна успеха в света на модата като супермодел (и то един от най-емблематичните), намира се на върха вече три десетилетия и не смята да слиза нито стъпало надолу. Наоми никога не прави компромиси с красотата и здравето си и това личи. Можем само да вземем пример. Наоми е на 50, но никой не може да й даде тези години.

Неотдавна тя стартира свой канал в Youtube, където споделя важни методи и трикове, благодарение на които винаги изглежда безупречно. Ето най-добрите от тях.

Винаги започвам деня си с почистващ крем за лице, смесен с малко количество измиващ гел. След това обикновено използвам витамин C и розово масло за кожата си.“

Правя си скраб всеки ден под душа. А за кожата ми винаги най-важна е хидратацията. Харесва ми тя ми да има блясък – повечето хора залагат на матиращите кремове, при мен е обратното. Смятам, че матираната, суха кожа изглежда състарена. Постоянно използвам хидратиращи маски и серуми, които подхранват в дълбочина и ми дават блясък."

„Когато съм на работа, под прожекторите просто се усеща как гримът прониква дълбоко в порите. Затова, когато не съм на снимки, се старая да не нося никакъв грим. Така имам усещане за чистота върху кожата. Съветвам ви, когато имате възможност да сте без грим, да оставяте кожата си да диша.

Използвам само бебешка козметика под душа. Не обичам прекалено парфюмираните продукти, а и те не са полезни."

През целия ден се старая кожата не само на лицето ми, а на цялото тяло да бъде хидратирана. С две ръце съм за хидратиращите серуми за лице. Те не са тежки като повечето кремове, които запушват порите. А за порите е важно да дишат, иначе се замърсяват и запушват, като това води до проблеми. Преди да си легна слагам само и единствено тънък слой нощен крем Biofirm Lift под очите.

Важна е и вътрешната грижа, а не само външната. Когато се събудя сутрин, първото нещо, което правя, е да изпия гореща вода с лимон и пробиотици. Никога не пия кафе. Миризмата му просто не ми харесва. Обичам чай и предпочитам билков такъв. След като изляза от душа, имам още две задължителни напитки – една за имунната система и една с алое вера.

Хората постоянно пътуваме и ядем толкова много, че е важно да пречистваме организма си от време на време. Затова трябва веднъж в месеца да си изберем два дни от някоя седмица, в които да пием само течности, за да пречистим тялото си.

 

1 КОМЕНТАР
1
AVA
10 December 2020, 11:40

Хм, от години правя абсолютно същото, изброено от Наоми. Дано на 50 да изглеждам като нея.

ТВОЯТ КОМЕНТАР