In & Out в романтиката за двама

Венеция, Париж и Малдивите са романтичните дестинации за влюбени, но ваканционният тренд на 2019 г. диктува да не бъдем банални в избора на дестинация. Кои са най-актуалните места?

Елка Влаховска 03 August 2019

Венеция, Париж и Малдивите са романтичните дестинации за влюбени, но ваканционният тренд на 2019 г. диктува да не бъдем банални в избора на дестинация. Кои са най-актуалните места?

Андаманските острови vs. Малдивите

В Бенгалския залив, между Индия и Мианмар, Андаманските острови са за хората, които търсят уединението на недокоснатите от индустрията на туризма плажове. Влажният тропически въздух няма да попречи да се излежавате безметежно в хамака или да предприемете разходка върху гърба на слон. Най-подходящото място за романтично усамотение е хотел Jalakara, разположен сред джунглата на остров Хейвлок. Когато човек реши да излезе от гъстата сянка на листата, може да хваща тен на почти безлюдния плаж или да се гмурка с акваланг.

Амалфи vs. Венеция

Живописният град в Южна Италия пази традициите на предците в отглеждането на забележителните тежащи до килограм лимони, чието цитрусово ухание изпълва въздуха. Въпреки наплива от туристи Амалфи е спокойно място, съхранило лежерния южняшки стил. Тук храната все още пази вкусове отпреди векове, местният ликьор лимончело е повод още от обяд да изпадне човек в приятно опиянение, а плажът, макар и каменист, дава възможност романтичната и морската ваканция да се слеят в едно.

Севиля vs. Париж

Ако Париж или Барселона са ви вече добре познати, новото ви романтично откритие може да бъде Севиля. Разходката по слънчевите улици зарежда с приятни емоции, а прохлада човек може да намери в градините на двореца Алкасар, където са снимани епизоди от филма „Игра на тронове“. Местните закуски тапас ще очароват и най-претенциозния лакомник. Като се започне от скромните мариновани маслинки и пикантното овче сирене и се мине към задушените калмари и печения гъши дроб – всичко е добре дошло, когато е съпроводено от чаша сангрия и страстна целувка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР