Луиза Григорова и Яна Маринова: Момичетата, които не се примириха със скуката

Александрина Петрова 22 July 2019

Снимка: Богдан Бояджиев

Има една мисъл, зародила се преди пет века, която продължава да се повтаря и днес: „Живеят само влюбените. Останалите просто съществуват.“ Да, същата тази позната мисъл на Шекспир. Е, ще си позволим да перифразираме думите на авторитет като Шекспир (простете ни!), като кажем така: „Живеят само дивите… и щастливите!“ Защо ли? Защото днес животът налага така своите правила и за да го живееш, трябва да боравиш с тях, за да си на гребена на вълната му. И не, съвсем не си мислете, че изключваме любовта от картинката! Тя винаги остава най-вълнуващият спътник в приключението. Но трябва да познаем всичките й лица и най-първо – любовта към живота и към себе си.

Такива житейски поуки, въпроси и теми изграждат сюжета на новия български филм „Диви и щастливи“, по думите на Яна Маринова и Луиза Григорова – двете главни актриси в лентата, режисирана от Мартин Макариев. За героините им не знаем много, освен че са две жени, които възнамеряват да погребват страха отново и отново. Колкото пъти се наложи, докато кажат: „Вече не ме е страх“. Пред EVA харизматичните Луиза и Яна споделиха за собствените си страхове, най-опасните си черти и за това как виждат приятелството. Издаваме ви отсега, че Яна Маринова продължава да бъде онази неуморима, свободолюбива жена, която не обича нищо да бави следващата й цел, докато Луиза отказва „да стъпи здраво на земята“, защото предпочита да лети… независимо от всички главоболия, които това може да й коства. Защото си струва.

По-скоро диви или по-скоро щастливи? Синоними ли са те в живота?

Луиза: И двете. Мисля, че вървят в комплект, едното води до другото и обратното.

Яна: Причинно-следствени връзки са за мен!

Кое забързва кръвта във вените ви, откъде черпите най-силната си енергия?

Луиза: Любовта е моят главен източник на енергия и вдъхновител.

Яна: Приключенията, киното, както и моментите, в които постъпвам достойно.

За какво са необходими приятелите?

Луиза: За обогатяване на вътрешния свят.

Яна: За да допълват несъвършенствата ти и заедно да се забавлявате, да се състезавате по пътя към изпълнението на най-големите ви мечти.

Кое считате за най-скъпоценно в живота си?

Луиза: Хората, които обичам…а те не са малко, съответно съм обсипана със скъпоценности.

Яна: Семейството, приятелите, работата, която обичам, и здравето, защото те ми дават възможност да съм смела, да съм свободна. Само така съм щастлива.

Заради какво (кого) обикновено ви боли глава?

Луиза: Любов, приятели и вино!

Яна: Заради хернията на врата ми! Шегувам се! Когато разпилявам енергията си, когато свърша работа за една седмица в един ден, както и от подли хора – от тях много боли глава!

 

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Верен читател
11 August 2019, 09:35

До #1: Така е. Напълно съм съгласен с Вас. И двете са чаровни и магнетични по своему и на мен ми харесва да ги гледам на ТВ екрана. Нека да са живи и здрави и да следват мечтите си!

1
Az
22 July 2019, 16:59

Харизматични!

ТВОЯТ КОМЕНТАР