Открит урок по семейна история

Лятната изложба в Бъкингамския дворец е посветена на кралица Виктория

eva.bg 20 July 2019

Кралица Елизабет II присъства на откриването на лятната експозиция в Бъкингамския дворец, която е посветена на живота на кралица Виктория. Поводът за изложбата е 200 години от раждането й.

Посетителите в двореца това лято ще имат възможността да разгледат едни от най-величествените принадлежности на монарха, свързани както с ежедневието й, така и с кралските й задължения.

Сред изложените вещи е тронът, който е създаден по поръчка през 1837 година, пиано от 1856 година, рокли, примерна аранжировка за маса, картини. Има и по-необичайни неща като кутия с млечни зъби на децата й, както и първите им бебешки обувки.

Кралица Виктория е родена в двореца Кенсингтън през 1819 година. Тя се възкачва на трона една на 18-годишна възраст.

Виктория е кралица на Обединеното кралство Великобритания и Ирландия до своята смърт през 1901 година. Омъжва се за свой първи братовчед, принц Алберт Сакс-Кобург Гота, през 1840 г. Бракът им е щастлив и имат девет деца.

Повече за любовната история на кралица Виктория и принц Алберт може да прочетете тук, а изложбата ще бъде отворена до 29 септември. За да добиете представа какво ви очаква там – разгледайте галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР