Готви се капсулна колекция в памет на Карл Лагерфелд

eva.bg 12 July 2019

Снимка: Instagram

Близки приятели на Карл Лагелфелд, негови колеги и музи обединяват сили, за да създадат дизайнерския проект „A Tribute to Karl: The White Shirt Project”.

Инициатор на проекта е Карин Ройтфелд, която е официален консултант на марката Karl Lagerfeld. Супермоделите Кара Делевин, Кейт Мос и Амбър Валета, дизайнерът Томи Хилфигер, актрисата Даян Крюгер, креативният директор на Gucci Алесандро Микеле и художникът Такаши Мураками ще бъдат дизайнерите в проекта.

Всеки един от гореизброените ще създаде своята авторска интерпретация на превърналата се в емблема лагерфелдска бяла риза с колосана яка, която Карл поръчваше от бутика Hilditch & Key на улица Rue de Rivoli, Париж. Тази риза, бялата дълга коса, вързана на опашка и черните очила останаха запазена марка на легендарния Карл.

По този начин приятелите на Кайзера искат да почетат паметта му – изразявайки възхищението си към него по уникален начин. Бялата риза не е случайна: „Карл я смяташе за основата на целия гардероб, за най-важния елемент“, казват колегите му.

Дизайните, създадени от приятелите на Карл, ще бъдат представени по време на Седмицата на модата в Париж през септември в централния офис на маестрото на улица Saint-Guillaume, Париж.

Седемте екземпляра от участниците ще се възпроизведат 77 пъти и ще бъдат продадени за 777 евро всяка, тъй като 7 е любимото число на Карл. Всички приходи ще бъдат дарени за медицинските изследвания на програмата Sauver la Vie на фондация Paris Descartes, където Карл години наред дарява големи суми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР