Фенове на Майкъл Джексън защитават паметта му във френския съд

eva.bg 08 July 2019

Снимка: getty images

Във Франция бе заведено дело срещу опетняването на паметта на Майкъл Джексън, в следствие новия документален филм на HBO „Да напуснеш Невърленд“, в който Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък обвиняват краля на попа в педофилия.

Феновете, завели делото, смятат, че във филма се третират като факти твърдения, за които няма никакви доказателства, а историите са много едностранно разказани, така че да привлекат емоционално зрителите на своя страна. Адвокатът Еманюел Людо, водещ делото, нарече обвиненията на Уейд и Джеймс „същинско линчуване“.

Трите фен групи, стартирали делото, искат символично обезщетение от 1 евро. Робсън и Сейфчък не се явиха в съда, като не упълномощиха адвокати, които да ги представляват.

Законодателството във Франция осигурява защита срещу клевета след смъртта, за разлика от британското и американското. Това е и причината именно там да се заведе делото. „Във Франция не можеш да си позволяваш, да петниш паметта на мъртвите“, каза Людо, представлявайки становището на феновете, че не е честно сега да се отправят такива тежки обвинения, срещу които Майкъл вече не би могъл се защити.

Делото е заведено в Орлеан, а съдебното решение ще се обяви на четвърти октомври.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР