Филмът за Майкъл Джексън разтърси зрителите

eva.bg 07 March 2019

Снимка: HBO

Снощи във Великобритания бе излъчена първата част от документалния филм за Майкъл Джексън „Напускайки Невърленд“ и предизвика вълна както на възмущение, така и в подкрепа на покойния певец.

В центъра на филма са Джеймс Сейфчук и Уайд Робсън, които са имали близки отношения с певеца, когато са били съответно на 10 и на 7 години. Сега директно го обвиняват в това, че се е възползвал сексуално от тях. От самото начало Джексън внушава на Робсън и Сейфчук, че трябва да пазят сексуалния си контакт в тайна. Робсън си спомня, че Джексън му казал, че и двамата ще влязат в затвора до края на живота си, ако някой разбере.

В тийнейджърските си години и двете момчета откриват, че имат паралелно специално място в живота на Майкъл и че това, което всеки от тях е смятал за специално, всъщност се случва и на друг. Въпреки това те запазват лоялността си към него, обвързани със сложната емоционалност на отношенията, свързани с насилие. През 90-те години, когато към Джексън са отправени публични обвинения за сексуална злоупотреба с малолетни, защитата на Джексън призовава Робсън и Сейфчук. Тогава и двамата категорично отричат и пред родителите си и пред обществото, че Джексън се е държал непристойно с тях.

Фактът, че сега Майкъл Джексън не е сред живите и не може да чуем неговата страна на историята, пък подклажда вълната от подкрепа от негови почитатели. От друга страна излъчените кадри провокираха такава вълна на възмущение, че в социалните медии зрители обясняваха, как не са успели да издържат до край филма.

Напускайки Невърленд“ разказва в две части от по час и 56 минути тази полемична история от личния живот на Майкъл Джексън. У нас премиерата и на двете части в онлайн стрийминг платформата HBO GO и в HBO OD е на 8-ми март. По телевизионния канал HBO ще бъдат излъчени в две поредни вечери на 10-ти и 11-ти април от 21:00 часа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР