13 въпроса към... Диана Димитрова

eva.bg 28 June 2019

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата, с която списание EVA стартира своята нова онлайн рубрика „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. Всеки петък на eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Една от най-любимите актриси на EVA - Диана Димитрова е и художничка, и писателка. Позната е на публиката не само от театъра, а и от ролята й в „Откраднат живот”. Има няколко самостоятелни изложби. Написала и нарисувала е и две детски книжки – „Влад“ и „История за Малката вещица, Драконовото зайче и Асо купа“.

Диана е смела, щедра, лъчезарна, умна, любопитна, експериментираща и не е човек на компромиси и полуистини. Такава я видяхме, когато я снимахме и интервюирахме за корицата на списанието ни през януари 2018. Тогава Диана прегърна един истински вълк, макар и опитомен - животното, което винаги я е очаровало. Вижте нейните отговори на въпросите от нашата анкета.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Тя пое по друг път. Моята баба. И така е редно. Сега има един човек, пред когото се опитвам да съм искрена напълно. Случва се да правя доста добри опити и да успявам да го залъгвам. Това съм аз. С родителите и приятелите ми се разкривам до момент, в който не искам да ги натоварвам.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Тълкувам я до толкова, доколкото разбрах, че понякога е единственият разумен изход. Но не бих позволила някой да ми се качва на главата. За съжаление много хора те възприемат за идиот, когато си наистина добър човек. Ето, например, управляващите разчитат на "златното мълчание" на българите. Когато някой е нагъл с мен, не мога да си обърна "другата буза".

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Обичам да правя снимки. Те са моят дневник.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Със сигурност е актьорството. След този избор само се преоткривам.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Не съжалявам за избраните професии. Щом ми идва от сърце и душа да практикувам сегашните, предпочитам да прекарам времето си в усъвършенстването им. Осъзнавам, че съм се превърнала в перфекционист и с всяка изминала година това се засилва. Ужасно е. Ако сега на 29 години трябва да избирам нова професия, значи нещо се е объркало генерално по пътя ми. Но това е мое лично усещане. Никога не е късно да поемеш в друга посока, ако не си щастлив.

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

"Представата" ме разсмя искрено в този късен час, когато отговарям на въпросите! Как можеш да имаш представа за нещо и да си жив в същото време?! Представите са за страхливците. И точно те могат да те направят нещастен, защото губиш момента. Не съм привърженик на романтичните "силни" думи. За да бъдеш щастлив, действаш.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Триста със сигурност са хубавите и лошите. Ако трябва да сведа до минимум... Справедливост, човечност и вярност. За лошите три ми е по–лесно. Нетърпеливост, цинизъм и битов алкохолизъм.

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Профил на вълци и хора, които ме вдъхновяват.

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Да притежаваш талант върви с това да носиш и проклятието му. И отговорността. Колкото и нескромно да звучи, тези, които "уж" притежавам, май ми идват в повече. Талантът ако не се развива, започва да гние и изчезва... А поддръжката му е скъпа. Извинявам се на моите близки, те знаят за какво говоря.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Само такава може да бъде. Според мен. Безусловна. Заради това обожавам децата (някои до определена възраст) и животните. Първите ако не са възпитани да бъдат хора, започват да подражават на родителите си и наследяват комплексите им. Любовта свързвам с това, да бъдеш душевно свободен и да докоснеш божествената частица в себе си.

За какво използвате парите си?

Правя без повод подаръци. Не само за хората, които обичам. Средствата може и да не са впечатляващи за меркантилния свят, в който живеем, но ако искаш да усмихнеш някого, ти знаеш как.

С какво са свързани страховете ви?

Страховете са програмирани. Аз не разбирам удобната хипотеза на Дарвин или идеологията на религиите. В човек има част от Космоса. И това е факт. Имах фобия от влечуги и осинових дракон (или брадата агама). В момента тя не заспива без целувка от мен и всеки път си затваря очите. Притеснявам се единствено от алчността, която ще ликвидира човешката раса.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Щом съм тук и сега, имам какво да направя, да кажа и да обичам. Както всеки на тази планета преминавам през трудности и ако се отдам на депресията, лежа по цял ден и обвинявам другите за собствените си грешки, тогава ще се превърна в труп. Ставането е въпрос на избор.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР