Силвена Роу: закуската е ритуал за здраве и красота

Ваня Шекерова 02 July 2019

Искам чрез чиста храна да променям живота на хората. Яденето е оригиналното лекарство. Ако се храниш правилно, няма да се разболееш. Това е в основата на китайската медицина.

Аз искам да изглеждам и да имам енергия на млада жена. Заради самата себе си. Мисля, че можем да живеем с 20-30 години повече от очакваното. Но искам на 90 да се чувствам като на 60. Да си имам и секс, и хубава стегната кожа. Ето ми ръцете – работни ръце на готвачка, но нямам никакви филъри. Виж ми лицето – имам ботокс на челото, но нищо повече от това. И не съм на тези години, на които си мислите. Няма да кажа на колко съм, на мен ми уйдисва да пишат, че съм родена през 1967 г.

Исках да си оправя кожата, да ми е като на младо момиче. Започнах да ям суперхрани, пълни с колаген. Той не може да се набави с хапчета и прахчета. Най-добре става с храна. Исках да си понижа холестерола. Като на майка ми е висок, едно марулено листо на ден да ям, пак е висок. Започнах специална диета 16 месеца и той падна дори под нормалното ниво, което е невероятно. Другото е, че не искам да влизам в менопауза. Искам да си я забавя, да съм си като млада жена. Възможно най-дълго. Не искам да загубя желанието за секс и секса. Не искам да ми изсъхне кожата. И съм си още в такт, защото мога да го правя с определени суперхрани. Те дори помагат, ако сме влезли в менопаузата, да преминем леко през нея. Чрез елиминация аз стигнах до лененото семе, продължавам с него, макар да го намалих. Всяка сутрин го влагам в специалната си напитка, в която има и нар, и кокосово мляко, и пчелен прашец. Тая напитка я пия в 6 часа, тя е много богата. Най-важно е да се приемат храни антиоксиданти. Правя и още други специални напитки. На един от синовете на шейха на Дубай му добавям и какао, и лукума – освен чудесен кленов вкус, тя дава витамин В3, микроелементи, калций, има понижаващо кръвното налягане действие и контрол върху нивата на кръвната захар.  

Много чета и работя с една клиника по епигенетика в Сан Диего. Те се интересуват от промяна на качеството на живота чрез промяна на гените. Разбрали са, че най-евтиният, но дълъг и трудоемък начин да се постигне това е чрез храненето. Но хората искат нещата да се случват бързо.

Аз понеже нямах друг изход, започнах да променям храната, която готвя, чрез биохакинг – заместване на традиционните продукти със суперхрани. Моята майка е изцяло на суперхрани и на 80 години лети тази жена. Мъжът ми също. Имаше високо кръвно, благодарение на мен го свали.

Суперхраните са известни, всеки може да си ги купи – сладък картоф, авокадо, кейл, спанак, аспержи, сушени боровинки, асаи или чия. Ако не ти ги направят обаче вкусно, семената са като пясък.

Чията, която съдържа повече желязо от спанака, повече антиоксиданти от сините боровинки и повече витамин С от лимона, накисвам в кокосово или бадемово мляко, правя си също и от шамфъстък, оцветявам с лъжица пудра от макуи, също суперхрана от земите на инките. Матча обичам много. Внимавам с маката, тя е по-полезна за мъже, отколкото за жени. Тя е за сексуална енергия. Всяка от тези храни има и отрицателни ефекти, трябва да опиташ на себе си какво се случва.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР