7 мига от младостта - Калин Терзийски в анкетата на EVA

Как мъжете се отнасят към битката ни за повече красота и младост? С разбиране и малко ирония, ето как. Попитахме Калин Терзийски, луда литературна глава, който винаги анализира психичните процеси в дълбочина - по образование е лекар с психиатрична специалност, все пак.

Ваня Шекерова 30 June 2019

 

1. Сексапилът зависи ли от възрастта?

Зависи по някакъв начин. Доколкото опитът зависи от възрастта. Мисля си, че сексапилът е ароматът на опита. Макар че може да се каже, че всяка възраст има своя сексапил. Но този, зрелият, осъзнат, мощен, плътен, всепомитащ сексапил се развива (забележете каква научна дума, направо медицинска, използвам - развива!) у жените към 35-40 годишната им възраст. Иначе пък може да се каже също така, че женският сексапил вирее главно в превъзбудените мъжки съзнания. Защото съм виждал мъже, толкова повехнали и бездушни, така лишени от възторг, че вместо да се захласват, приемат женския сексапил като някакво гротескно кокетиране: ако не си настроен да харесваш и  да се възхищаваш, и Клеопатра ще ти изглежда като евтина и малко смешна разгонена кучка.

2. Яркото червило над 50 - за или против?

Естествено – за! Трябва цял живот да се блести. И то без еснафски предразсъдъци.

3. Бихте ли живели с жена, която не остарява?

Не знам. В смисъл – не остарява и не помъдрява? С такава не бих живял. Най-великото нещо в човешкия живот е да остаряваш и да помъдряваш.

4. За какво служи хиалуроновата киселина?

За основно вещество в междуклетъчното пространство, най-вече в съединителната тъкан.

5. Каква е връзката на възрастта с дължината на полата? А с клиновете?

Всяка жена трябва да се грижи за това да изглежда добре. Ако с клин на 60 изглежда добре, нека носи клин. Но тук идва ужасяващо сложният въпрос: как да имаме верни и сигурни критерии за това как изглеждаме самите ние? Аз нямам отговор. Може би просто човек трябва цял живот да гради умело у себе си изискан вкус.

6. Подмладяват ли имплантите в бюста? А уголемените устни?

Не, имплантите, дори и най-добре поставените, повярвайте ми, знам, се забелязват, личат си, натрапват се, плашат, смущават, приличат на протези, объркват и в крайна сметка са отблъскващи. Човек не е шублер, който точно измерва размери. Човек живее в свят от представи и асоциирани с тях представи и най-вече – в свят на думи и значения. Семиотиката е важно знание. Я сега ми кажете: как ви звучи „имплант“? Какви асоциации извиква у вас? Не извиква ли асоциации за кървави тампони и торбички прозрачен, канцерогенен полимер? Значения, асоциации, психосемантика. Не размери и кухи идеали.

7. Трябва ли мъжете да се боядисват?

Мисля, че правилният въпрос е: да си боядисват кое?

 

 

1 КОМЕНТАР
1
AVA
30 June 2019, 15:19

Калин Терзийски е един изключително интелигентен мъж. Жалко е, че това качество остава скрито под пластовете алкохолно опияниение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР