Блаженство на две колела

Летни градски удоволствия

Александрина Петрова 01 July 2019

Снимка: Ивомир Пешев

Колкото и нови начини за придвижване да създават съвременните технологии, от около два века добрият стар велосипед не е загубил своите чар и магия. Колелото е придобивката, която събужда у Хемингуей страстта да пътешества, а професионалният колоездач Ланс Армстронг казва, че свободното чувство на щастие е удържано от тези две колела на велосипеда.

Лятото е тук и няма нищо по-приятно от разходките с колело из градските улици. Много хора намират изхода от това да пътуват в претрупания градски транспорт, като превръщат колелото в продължение на краката си и през целия ден се придвижват с него.

Но да намериш перфектното колело, е като да намериш перфектните обувки. То трябва да бъде удобно и едновременно с това отразяващо личния ни стил.

За да ходим на работа с него, да излизаме на срещи с приятели и да ни е приятно да се придвижваме навсякъде с него, колелото трябва да бъде стилно, но и да бъде приспособено към градската среда.

Велосипедите на бранда Urbanized bikes съчетават в себе си естетиката, удобството и комфорта. Във всяко колело на бранда е вложено внимание и прецизност, които превръщат велосипедите им както в най-добрите ни приятели в придвижването в града, така и в безценни аксесоари.

С част от екипа на EVA решихме да тестваме колелетата на Urbanized bikes, за да изпитаме лично тръпката от карането на едно по-различно колело, създадено за динамичния град, но и да пробваме доколко то ще се справи с препядствията му.

Спряхме се на два модела от женските и мъжките предложения на марката. За дамско колело избрахме свежия модел в жълт цвят (€ 1,699), а мъжкия велосипед (€ 1,699) избрахме в изчистен млечнобял нюанс.

Първо впечатление веднага прави това, че колелото вози изключително меко. Въпреки неравните пътища, гумите се движеха гладко и лесно по тях. Плюсът на колелата Urbanized е, че използват специалните гуми Tannus", които са безвъздушни. Това напълно премахва риска от спукване на гума, което е ежедневие в градските условия. Tannus" гумите са изработени от специална пяна и нямат вътрешна тръба, което ги прави непробиваеми. 

Другата причина за толкова свободното каране на колелетата е олекотеността им - те тежат само 12,7 кг. И тъй като истината е в детайлите, не можахме да не обърнем внимание на кожените акценти на велосипедите. Седлото и ръкохватките са изработени от естествена кожа и допринасят за стилния вид на моделите. Когато преди сме се качвали на колело, винаги е имало някакъв проблем с веригата. Сега обаче съвсем забравихме за нея. Веригите на Urbanized bikes са задвижени с ремък за порти, които не изискват поддръжка, но - най-хубавото! - те са много по-тихи и са обезмаслени, така че няма риск хубавият тоалет да бъде изцапан при слизане от колелото.  

Тези велосипеди с изчистени дизайни са предназначени за онези натури, които обичат градския живот, но искат да го живеят по-вълнуващо и свободно. А от еднодневното ни преживяване остана именно това - усещането за блажена лекота и свобода.

Към колелетата се предлагат куп стилни аксесоари, допълващи тази чудесна придобивка, без да нарушава минималистичната му естетика. Стилът никога не е на последно място! Всички предложения на Urbanized bikes можете да видите тук.

Да караш колело не е просто хоби, то е начин на живот. А много от нас предпочитат мислите им да препускат на две колела...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР