Кокосови макарони

Бързо се правят и бързо свършват

Мануела Панайотова 16 юни 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Те са израелска, екзотична и с апетитен загар версия на френските макарони. В състава им има халва и кондензирано мляко, които ги правят дъвчащи, а кардамонът и канелата им придават ориенталска загадъчност и финес. Бързо се правят, бързо свършват, така че почти никой не разбира, че с времето вкусът им става все по-добър...

Използвах 1 кутия подсладено кондензирано мляко, кокосови стърготини, 2 с. лъжици кокосово брашно, 1/4 ч. лъжичка кардамон, 1/4 ч. лъжичка канела, 3/4 ч. лъжичка сол, 2 яйца, разделени жълтъци от белтъци, 1/2 чаша халва.

Как ги направих: Застлах с домакинска хартия 2 тави. В купа смесих кокосови стърготини, кондензирано мляко, кокосово брашно, половината от солта, канела, кардамон и жълтъци. Разбърках до гладкост. Разбих белтъците с останалата сол, до твърди върхове. Прибавих ги към основната смес, заедно с намачканата халва. Насипах по 2 с. лъжици от сместа на малко разстояние и изпекох на 160 С за около 30-35 минути. Изчаках да изстинат и ги потопих в разтопен шоколад - тази стъпка е по желание, но си струва усилието.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР