Торта с ягоди

Лека, ароматна и красива торта, без яйца и масло, но с много плод

Мануела Панайотова 09 June 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Тя е от сладкишите с вкус, който насища, но не тежи и не пречи за постигане на добра форма за плажа. Лека, ароматна и красива торта, без яйца и масло, но с много плод, който й придава мекота и сочност. Може да бъде направена с кокосово мляко и кокосово брашно или бадемово брашно и мляко, в зависимост от предпочитанията и бюджета, но и двата варианта я правят изискана и неустоима.

Използвах 350 г пресни ягоди, 250 г брашно от спелта (може и обикновено), 100 г кокосово брашно, 150 г захар, 250 мл кокосово мляко, 50 г слънчогледово или кокосово олио, 16 г бакпулвер, настъргана кора от лимон, щипка сол.

Как я направих: Почистих ягодите. Отделих около 150 г за декорация на повърхността, а другите нарязах на парчета. В купа смесих брашната, захар, сол, бакпулвер и кора от лимон и разбърках. Добавих растителното мляко и маслото, след това размесих до получаване на хомогенна смес.

Прибавих нарязаните на парчета ягоди и разбърках добре. Изсипах в намаслена и поръсена с брашно 20 см форма. Отделените ягоди разрязах по дължина и украсих повърхността. Поръсих с 1 с. лъжица захар и изпекох на 170 С за около 60 минути или докато тестът с пробна клечка излезе сух. Оставих да се охлади и поднесох с кокосови стърготини.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР