13 въпроса към... Ани Халваджиян

eva.bg 24 May 2019

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата, с която списание EVA стартира своята нова онлайн рубрика „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. Всеки петък на eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Ани Халваджиян е PR експерт, пътешественик, читател и любител на приключения. Една от щастливците, които обичат работата си, вероятно защото е толкова разнообразна. Освен за всички лица и продукции на Global Group (Като две капки вода, Господари на ефира, X Factor и много други през годините), Ани се е грижила и за имиджа на дълъг списък от музиканти, както и за музикални събития и концерти, вариращи от детски - като мюзикъла "Алиса в Огледалния свят" и всички други изяви на "Bon-Bon", през метъл концерти, та до класически, като предстоящото през есента турне "Концерт на 8 рояла". Каква по-хубава работа за един меломан от тази?!

Времето, свободно от работа, е посветено пътуванията. Колкото по-далечни и нови дестинации, толкова по-добре. За Ани липсата на движение е застой, а застоят е смърт. Животът е движение и постоянна промяна... и това е просто чудесно!

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

С приятелите си. За щастие имам много, и от двата пола. Така разпределям нещата между тях, че да не натоварвам прекомерно никого с драмите си. А най-тъмните преживявания си ги запазвам за себе си. В резултат, всички ме смятат за изключително слънчева и позитивна личност, без никакви проблеми. Истината е, че никой няма нужда от още страдание.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Отнесена към родните политици и представители на БПЦ, тази е може би най-мъдрата ни поговорка. Чиста мъдрост, която те би трябвало да следват като първа Божа заповед. Разбирам ги, и на мен ми е трудно, често не успявам да си замълча, но... поне не говоря нелепици, катопреобладаващата част от тях.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Нямам дневник и никога не съм имала. Защо ли? Защото от съвсем малка някак съм знаела, че да имаш дневник, значи в даден момент някой да прочете тайните ти. Нещо като с пушката на Чеховако в първо действие на стената има пушка, в последното тя трябва задължително да гръмне… Спомените си ги пазя в кутийки в главата си, като в едналюбима песен - No roots: „I like diggin' holes Hiding things inside them When I grow old I won’t forget to find them". И във вид на снимки, разбира се. Сигурно вече имам хиляди снимки, хиляди спомени.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви? 

Hе беше мой. Беше на американското посолство, което ме "дари" с черен печат преди много години. Бях на 18 и исках да се махна. Няма да Ви дадем виза, ми казаха, Вие сте потенциален емигрант! ( Yes I was, definitely.) Бях разкрита набързо и си и останах в България. Сега вече имам виза, но изборът ми е друг.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя? 

Пътешественик–блогър. Модерна професия. Или йога учител, за което имам нужния сертификат, но не и самочувствието, че съм достатъчно добра, за да преподавам. А аз не обичам да правя неща, в които не съм добра.

Каква е вашата представа за щастието?

Щастието е пълнота и завършеност. Моментите, в които сме „тук и сега". И тук и сега не искаме нищо повече, имаме всичко, което ни е нужно, преживяваме съвършенството и Хармонията на Вселената. Щастие е да не очакваш нищо от никого. Да намериш своя център и после твоето усещане за пълнота да идва оттам, да не зависи от външни обстоятелства.

А за нещастието?

Нещастието е липса на пълнота, дупка в душата, която опитваш да запълниш с: вещи, пари, алкохол, секс, дрога, суета и какво ли още не, но това само я прави по-голяма.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре? 

Свободолюбив Смел Нещотърсач!

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Приятели и близки хора + профили, свързани с любимата ми гръндж музика, природа, пътувания и… кучета, разбира се.

Какъв талант бихте искали да притежавате? 

Да пея като Шаде, да разплаквам хората с гласа си. И да ги разсмивам като Рачков. Станаха два таланта, но защо да се ограничаваме в мечтите си!

Може ли любовта да бъде безусловна?

Да. Любовта на кучетата. Ще ми се да вярвам, че и ние сме способни на такава любов.

За какво използвате парите си?

Пътувания и концерти. Това са най-добре похарчените ми пари, тези, за които никога не съжалявам. Четох изследване за ефекта върху емоционалното ни състояние след купуване на обувки, телефони и пр. вещи, сравнен с този от пътешествията. Е, вторият вариант ни дарява с много по-дълго продължаващо усещане за щастие. Нямах нужда да го чета, вече си го знаех.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Убеждението, че когато са най-зле, нещата могат да тръгнат нагоре и единствено нагоре. Любовта, която изпитвам към най-близките си хора и куче. Oбщата кауза, която имаме като семейство – нашата работа. И не на последно място... любопитството.

 

3 КОМЕНТАРА
3
AVA
26 May 2019, 13:31

Интересна и приятна, макар че не я познавам лично. Следвам я във ФБ, където определено е един от най-зареждащите хора.
(Ани, бъди все така позитивна и не се опитвай да разсмиваш като Рачков - той отдавна вече не е смешен ;) )

2
Щастлива с вярата
25 May 2019, 14:08

Изключително празноглаво същество. Смешно и нелепо е, когато едно такова същество си позволява да раздава команди кой да говори и кой да мълчи особено що се отнася, например, до институции съществували векове преди това същество да се появи на бял свят. Ама наистина днешният човек не си знае нито мярка, нито мястото.

1
Верен читател
24 May 2019, 16:44

Хареса ми тази форма на представяне на интересни личности. Кратка, ненатрапчива и същевременно изчерпателна. Поздравления! Честит празник на българските букви и просвета! :-)

ТВОЯТ КОМЕНТАР