Варна Лит: Голямата морска захапка

Адриана Попова 16 May 2019

Литературата е вкусен залък, спор, графит върху калкан на стара къща, комикс, литературата е приятел, история, на която можеш да се смееш, понякога разплаква, но не както го прави лош човек, литературата не е скучен предмет в училище, тя е нови джинси, ярко червило, рошави коси или пък на опашка, литературата не изсушава кожата, но и не я омазнява, тя е истинска персонална грижа за душата.

Всички тези нейни чудни свойства ще се опита да представи третото поред издание на литературния фестивал „Варна Лит” от 29 май до 1 юни, на който EVA е медиен партньор.

Идеята на неговите учредители Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Свилен Спасов, Даниела Цочева и Искра Урумова е литературата да влезе в класните стаи на варненските училища, но не така, учебникарски, а живо, интересно, заедно с авторите си. Тази година те отново са много, кой от кой по-интересни. Ето само чуждите гост-звезди: това са любимата ни писателка Нарине Абгарян, голямата литературна звезда Дмитрий Глуховски, Томас Макгонигъл, Жером Ферари, Мари Врина-Николов, Саулюс Шалтянис. Нямаме търпение!

Програмата на „Варна Лит” на http://www.varnalit.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР