13 въпроса към... Детелина Смилкова

eva.bg 10 May 2019

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата, с която списание EVA стартира своята нова онлайн рубрика „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. Всеки петък на eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Искрена съм с всеки - казвали са ми, че това дори е стряскащо на моменти. Може да провокира неочаквани реакции, а и в истината хората се съмняват много повече отколкото в лъжите.  Разкривам се пред сърца, които са открити за мен. Вярвам във взаимността и я усещам дълбоко интуитивно.   

Как тълкувате сентенцията "мълчанието е злато"?

Да, така е. Мълчанието категорично е злато, но златото не винаги е богатство - понякога може да бъде и бреме, тегоба, прекалена отговорност.  

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си? 

Винаги съм завиждала на тези, които имат. Аз обаче съм толкова разсеяна и постоянно обградена от толкова много хора, че ако си направя таен дневник на втория ден ще го забравя и той ще стане публично достояние. Все пак си мисля, че на някакъв етап от живота си ще имам. 

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви? 

Образованието. Преобърна целия ми свят, откри ми неподозирани хоризонти, промени ме като човек. 

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя? 

Оставям най-важните неща в живота да избират мен. Това е съдба. Така стана с образованието - не съм го търсила и планирала. Веднъж един астролог ми каза: "Пари, любов и работа недей да търсиш - те сами ще те намират" 

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието? 

Представата ми за щастие включва взаимност, обич, хармония и баланс. Нещастието се моля и надявам никога да не опозная напълно. 

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Енергия, емоция, резултати (като в последното включвам май-всичко - творчество, действие, партньорство и много други важни за мен неща) 

Кого или какво следвате в Инстаграм? 

Не само в социалните медии, в живота си като цяло следвам хора, които ме вдъхновяват и от които се уча. За щастие са много. 

Какъв талант бихте искали да притежавате? 

Ораторско майсторство. Възхищавам се на тези, които докосват хората със словото. 

Може ли любовта да бъде безусловна? 

Категорично. Казвам го и като майка, и като жена. За мен това е и вътрешна необходимост, и дар - обогатява ме и ме осъществява.  

За какво използвате парите си? 

За здраве, спорт, обучение и преживявания. 

С какво са свързани страховете ви? 

Най-много ме е страх от самия страх, защото и в Книгата на книгите пише, че  най-големите ни страхове ще ни споходят. Затова държа мислите си далеч от тях.  

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото? 

Смисълът - да бъда полезна, да намирам и да давам вдъхновение. Само това ми носи истинско удовлетворение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР