Меган Маркъл иска да ражда у дома

Херцогинята на Съсекс иска да избегне публичността и затова не иска да ходи в болница, а да роди в домашни условия

eva.bg 10 April 2019

Снимка: getty images/guliver

Меган Маркъл иска да роди първото си дете у дома, в имението им в Уиндзор, разкриват близки до бившата актриса. Херцогинята на Съсекс не искала да се чувства „като златна рибка в аквариум“, която всички наблюдават и затова всячески се опитва да избегне раждането в болница и публичността, свързана с него.

Истината е, че ако заложи на болнично заведение, е изключително трудно, дори невъзможно, да се опази в тайна и да се избегне струпването на фотографи и оператори от цял свят, както и събирането хиляди любопитни фенове на Короната. Доказателство за това са и трите раждания на Кейт Мидълтън в крилото Lindo на лондонската болница St Mary. Със сигурност се знае, че Меган няма да ражда там.

Дали обаче ще й позволят да роди първото дете на Хари у дома? Твърде е възможно това да се случи, защото самата кралица Елизабет II е родена в дома на нейните баба и дядо в Мейфеър. Нещо повече Елизабет II е родила и четирите си деца или в Бъкингамския дворец, или в лондонското им имение Кларънс Хаус.

Меган и Хари очакват появата на първото си дете в следващите няколко седмици. Двамата, естествено, не изключват възможността за раждане и в болнично отделение, заради риска, свързан с факта, че Меган е на 37 години, а това е предпоставка за различни усложнения или нуждата упойка, от спешно Цезарово сечение.

Близка приятелка на Меган обаче твърди, че няма никаква причина тя да не може да роди у дома, защото е в прекрасно здраве, а бременността й тече без проблеми. „Тя иска раждане у дома, това е нейният избор. Но, естествено, всичко зависи от развоя на събитията, от евентуални усложнения“, коментира източник на западните медии.

И ако си мислите, че на Меган Маркъл й е много трудно, то разтваряме архива на списание EVA и ви припомняме как са раждали принцесите преди появата на интернет, социалните мрежи, папараците и медиите. Още по-трудно. Процесът бил не само болезнен и често продължителен, но привличал в залата с родилката тълпа от придворни, слуги, лекари, акушерки, представители на църквата и политически фигури.

През 1779 г. Мария-Антоанета била почти задушена от огромната тълпа, която се струпала в покоите й във Версай, щом лекарят извикал, че бебето е на път. Имало толкова много свидетели на раждането, че някои се покатерили върху мебелите за по-добра видимост. Не е изненада, че Мария-Антоанета припаднала от липсата на въздух и горещината.

Имало си причина ражданията да се извършват пред колкото се може повече външни лица. Те свидетелствали, че майката е родила здраво бебе – наследник на короната. По този начин се осуетявали евентуални слухове, че бебето се е родило мъртво и е подменено с друго. Още може да прочетете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР