Патрик Хесън: Засега по-нисък от Захари Бахаров

Патрик Шон Хесън е момчето с главна роля в шестте серии на филма на БНТ „Денят на бащата“. Той играе детето на семейна двойка, която се развежда, и е ябълката на раздора в отношенията между героите на Весела Бабинова и Захари Бахаров.

Адриана Попова 11 April 2019

Снимка: агитпроп

Патрик Шон Хесън е момчето с главна роля в шестте серии на филма на БНТ „Денят на бащата. Той играе детето на семейна двойка, която се развежда, и е ябълката на раздора в отношенията между героите на Весела Бабинова и Захари Бахаров.

Бащата на Патрик е австралиец, което обяснява името му. Семейството – майка, татко, 11-годишният Патрик, 9-годишният му брат и 7-годишната им сестра – живее в София.

За ролята го открива изпълнителната продуцентка на сериала Мартичка Божилова, която забелязва русите му къдрици на площадка в Докторската градина. Патрик нарича тази площадка „гробната, защото тя е известна с множеството травми и падания на играещите си там деца. „Понякога ходя там, въпреки че не ми е много забавно, казва той. Канят го на кастинг, където го разпитват за интереси и хобита. След две седмици разбира, че са го одобрили.

Предпочита да говорим на Вие. На няколко пъти объркваме формата и на двамата ни е забавно.

На кого сте кръстен?

На един светец, който е пропъдил всичките змии от Ирландия.

Били ли сте в Австралия?

Няколко пъти, последно преди четири години. Бил съм само в Пърт. Спомням си огромните вълни и добрите ми приятели там, повечето са ми братовчеди. Винаги е топло и можеш да си играеш навън. Посрещнахме Коледа на двора, много хубаво е да се празнува Коледа през лятото. Виждал съм диво кенгуру на едно голф игрище, коали не, защото са в друга част на Австралия.

Има ли други хора на изкуството в семейството? Майка ви и баща ви с какво се занимават?

Мама се занимава с мен, със сестра ми и брат ми. Баща ми живее тук, но ходи в други държави по работа. Никой не се е занимавал с изкуство.

На какъв език говорите вкъщи?

С мама на български и понякога на английски. С брат ми и сестра ми повече на български. С баща ми вкъщи си говорим на английски, а когато сме навънка, той се учи още малко на български.

Кои думи не знае и вие му ги обяснявате?

През лятото говорихме какво е шамандура.

Харесахте ли как изглеждате на екрана?

Актьори са ми казвали, че да си слушаш гласа, не е от най-приятните неща. И затова не ми хареса гласът ми, изобщо. Звуча много бебешки.

Дългата коса заради ролята ли е?

По принцип си е така. Не обичам да се стрижа.

Как работихте с Весела и Захари?

Помагаха ми. Понякога аз помагах на Весела, например когато тя има сцена със Захари Бахаров и трябваше преди това да си репетира репликите с някого. И аз взимам мястото и помагам.

Играехте Захари Бахаров.

Да, аз играех Захари Бахаров.

Има известна разлика в ръста.

И в косата е доста голяма разликата.

Преди това бяхте ли гледали някого от тях двамата?

Не, само Захари в Националната лотария.

Купували ли сте си лотарийни билети?

Разбира се. Веднъж спечелих два лева, но никога не ми остана време да отида да си ги взема.

Ако спечелите голяма сума пари, за какво ще ги дадете?

Ще я взема, ще си я запазя и след това ще видя за какво мога да я дам.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР