Знаете ли, че пълноценният сън ви прави по-привлекателни?

eva.bg 20 October 2020

За пълноценния, здрав сън се пише непрестанно и има причина за това. Проучванията в полза на съня и нуждата на тялото от него стават все повече и си заслужава да им обърнем внимание.

Осемчасовият сън е нормалната „доза“, от която се нуждае организмът ни. Освен, че е ключов за паметта и съхранението на информация, според проучване на British Medical Journal сънят ни прави по-привлекателни. Да, „сънят за разкрасяване“ не е мит!

Когато сме се наспали добре, видът ни е по-здрав и така изглеждаме по-красиви за околните. По този начин сме в по-добра форма, изглеждаме свежи и жизнени.

Проучването прави експеримент с 23 души, които биват заснети първо след момент, в който са недоспали, а след това – след пълноценен осемчасов сън. Кадрите са показани на 60 души, които имат за задача да разграничат привлекателните от непривлекателните хора на снимките. Резултатите са впечатляващи:100% от показаните кадри на група участници, които не са спали добре, са отделени от останалите, а хората на тях са определени като „непривлекателни“.

Ето и още няколко благотворни ползи от съня, които ще ви накарат довечера да си легнете рано под завивките!

Сънят подобрява имунитета.

Сексуалният живот е по-пълноценен.

Ще можете да мислите по-добре и да взимате добри решения.

Настроението ви ще се подобри.

Ще имате много по-хубава фигура, тъй като добрият сън влияе благоприятно на метаболизма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР