Пролет е, време е да хапнем ягоди!

Какво трябва да знаем за този сочен плод

eva.bg 08 April 2021

Началото на пролетта настъпи и съвсем скоро ще можем да похапваме едни от най-вкусните плодове за сезона – червените! А именно: ягоди, череши и вишни.

От трите изброени, ягодите са символ на любовта и страстта. Този сочен и леко кисел плод е изключително полезен, но и не трябва да се прекалява с него. Ето какво трябва да знаем за ягодите.

Множество проучвания показват, че ягодите съдържат в себе си химикали, които предпазват образуването на ракови клетки в организма. Този сочен плод съдържа изумителните 129% от дневната стойност витамин C, от който се нуждае тялото ни.

Ягодите имат ниско съдържание на мазнини и калории. Те са перфектният антиоксидант, като са богати на фитонутриенти, затова имат и противовъзпалителни свойства. Този плод ще ви стане още по-любим, когато разберете, че има анти-ейдж ефект.

Въпреки всичките им ползи, трябва да внимаваме при приема на ягоди. Те съдържат фруктоза, която е вредна в големи количества. Също така те са силен алерген и не се препоръчват за хора, при които може да се отключат пролетни алергии.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР