Смени жената: Един вълнуващ социален експеримент

eva.bg 16 March 2019

Световният риалити формат „Смени жената“ (Wife Sweap) по bTV ни показа сблъсъци на характери, семейни ценности и социален статус в трети епизод на изданието. Различните теории на семейно щастие, взаимоотношенията между двойките и философиите на живота намират място в този вълнуващ социален експеримент.

В сряда вечер патриархалното семейство Ненчеви и матриархалното семейство Хаджийски размениха съпругите си и промениха ежедневието си за седмица, за да разберат, че два остри камъка брашно не мелят, но и че за всеки остър камък си има половинка.

Мъжът или жената трябва да бъдат водещи във връзката и да взимат решенията вкъщи? Това бе една от основните теми, които противопоставиха двете семейства и бяха основната причина за разминаването на теориите им за щастие.

Катя и Явор Хаджийски са заедно от 20 години, живеят в Кюстендил и през цялото това време тяхната рецепта за щастието се крие в активния живот, веселието и излизането с приятели. Матриархалното семейство на Катя и Явор Хаджийски се сблъска с патриархалните разбирания на Дима и Николай Ненчеви. Семейство Ненчеви са заедно от 30 години. И двамата са от Варна, но 15 години прекарват в емигрантство в Англия и Канада. В дома им последната дума винаги има Николай, но двамата винаги обсъждат всичко заедно.

Теориите за щастие на двете семейства се разминаха кардинално в единия дом и станаха повод за хармония в другия, когато настъпи моментът за смяната на правилата на съпругите. Вижте всички правила на тук.

Равносметката за двете семейства след размяната породи спорове, но и двете фамилии бяха категорични, че обсъждането е най-добрият начин за постигане на семейна хармония.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР