Твоята коса е твоята същност

Тенденциите на пролет/лято 2019 важат не само за дрехите, а и за косата

eva.bg 15 March 2019

Косата ни е изключително важен фактор, чието състояние е определящо за самочувствието ни. Чрез нея ние изразяваме себе си, нашата същност – чрез това как изглежда косата ни, казваме на света кои сме. Затова изкуството на коафьорството се стреми да разширява спектрите си все повече и повече.

Тенденциите на пролет/лято 2019 важат не само за дрехите, а и за косата. Затова екипът на професионалния бранд за коса Kemon Italia създаде новата си колекция „Heritage”, отговаряща на последните тенденции. Думата „Heritage“ - от латински „hereditas“ (наследство) – се свързва с концепцията за културното наследство, предавано през поколенията, като познание, идентичност, мъдрост, споделена от една общност. Именно това определя и основната тема на новата колекция на тази премиум италианска марка за професионални продукти за коса. Креативният екип, начело с многократно награждавания стилист Мауро Галцинято, засне визиите в Кейптаун, столица на Южна Африка. Именно там е разгърната максимално визията за Heritage, заедно с непрекъснатото търсене на истинската, естествена красота, колкото и да е несъвършена, отвъд понятията форма, възраст, раса и пол.

„Творчеството запазва своето значение, но се изисква от нас непрестанно обогатяване чрез нови знания и техники, визия за света, като се стремим винаги да представяме истината. В това дигитално време, пълно с фалшиви новини, хората често биват объркани и не вярват изцяло на информацията, която виждат. Именно затова ние, професионалистите, творците, трябва да представяме кратки визии, които да пресъздават натуралната красота максимално точно, като едновременно провокираме емоция, мечта и съпреживяване.”, разкрива Мауро Галцинято, креативен директор на Kemon Italia.

Защо линията за професионална козметика „Cosmetic Line” се доверява на Kemon Italia? Отговора дава управителят на линията Eлка Венкова: „Те представят един по-различен прочит на световната действителност, с нотка визия в бъдещето. А за света на фризьорското изкуство, това е от изключителна важност. Потребностите на клиентите ни се променят светкавично, а ние сме длъжни да бъдем готови да предоставим идеи за визии отвъд тяхното въображение“.

Първата линия на колекцията носи името „Future Active“ и представя еволюцията при спортното облекло. Удобните дрехи вече се използват не само за физическа активност, а и в ежедневието. Името изразява възглед, който разкрива бъдеще, все по-обвързано с технологиите и дигиталния свят. Future Active се фокусира основно върху широка гама от блок, неонови цветове, настроение, богато на характер и тъкани, които прегръщат тялото. Подобно на дрехите, косата е признак на практичност и характер, разкрити чрез по-къси, по-лесни за управление прически, които запазват силата си чрез етажиране и интензивни цветове, взети от огромна палитра: бледорусо, светъл аквамарин и по-студено кестеняво.

Втората част на колекцията се казва „Cultural Fusion“ и означава „културно сливане“. Тя представя съвременното разбиране за етническото, което носи различията между Изтока и Запада. В днешно време различните култури контактуват лесно и затова живеем в толкова колоритен свят. А в него ролята косата е жизненоважна, тъй като представлява баланс, вкус и хармония. Формите предизвикват деликатна гладкост и плавност, а цветовете са там, за да представят природата: русото е обогатено с пясъчни и коралови проблясъци; кестенявите цветове са земни, изпълнени с кехлибарени нюанси. Културното сливане е въплъщение на концепцията „Age Fluid“, където крайната цел не е биологичната възраст, а идентичността, с която се гордеем.

Ако искате да научите практически как да създавате новите визии от колекциите, полудневният семинар за професионални фризьори KNOW#3 е мястото за това. Повече за това как да си запазите място вижте тук.

Животът е движение! И за да бъдем в най-добрата си форма, трябва непрекъснато да преоткриваме себе си и света.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР