На тоалетката ви трябва да има розова вода

Този дар от природата е същински еликсир на красотата

eva.bg 16 March 2021

Експертите са категорични, че розовата вода задължително трябва да бъде част от рутината ви за разкрасяване. Тя се получава от дестилация на розови листенца и е използвана още в древен Египет за всевъзможни терапии за кожа. Този невероятен продукт е издържал теста на времето и в наши дни продължава да бъде изключително полезен за кожата. Ето защо.

Богата е на антиоксиданти

Антиоксидантите са ни нужни, тъй като те се борят с вредите, причинени на кожата от оксидативния стрес. Когато използвате розова вода ежедневно, ще се справяте със свободните радикали, вредните влияния на UV лъчите, замърсяването на кожата и стреса.

Почиства лицето и предпазва появата на акне

Розовата вода има антимикробни свойства, което действа на кожата като терапия против акне. Експертите препоръчват да залагате на серум или спрей, тъй като те са много концентрирани с розова вода и позволяват по-дълбоко проникване в кожата, докато кремовете обикновено са разредени.

Действа противовъзпалително

Ако имате екзема или розацея, розовата вода би помогнала с тези си свойства за успокояване на зачервяването.

Дарява кожата с необходимата й хидратация...

... като прави това и за косата, без да я утежнява! Розовата вода има омекотяващи свойства и е перфектният начин да хидратирате кожата и косата си.

Антистрес терапия

Причината за това розовата вода да бъде елемент в толкова много парфюми е, че ухае невероятно, а приятните миризми са „отговорни“ за доброто настроение и нагласа. Проучванията сочат, че ароматът на розова вода се бори със стреса и помага за това да се чувстваме по-спокойни и релаксирани. Резултатите от различни изследвания показват, че вдишването на розовата вода понижава количеството на кортизола (хормон на стреса).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР