Мисия „Нова кожа“

С главен герой Fractora – обновяваща терапия с фракционирана радиочестота в клиника DR-DENKOVA DERMATOLOGY

21 December 2018

д-р Радина Денкова

Снимка: Диляна Флорентин

Ако се чудите какво е Fractora, то това е нова технология с микроигли електроди, проникващи в кожата на различна дълбочина. Доставената през тях радиочестотна енергия предизвиква аблация и цялостно ремоделира колагеновата мрежа. Манипулацията е апаратна, възстановяването е бързо, рискът от усложнения е минимален. Серия от три процедури през месец има изключителен цялостен ефект върху кожата. Тя се обновява, става по-красива и по-сияйна, несъвършенствата намаляват или изчезват напълно и видимо се подобряват здравето и еластичността й. С подходящ режим от професионална и домашна поддържаща грижа резултатите могат да се задържат до 3 години, което е прецедент в областта на ресърфисинг терапиите. В клиника DR-DENKOVA DERMATOLOGY са подготвили няколко комбинирани програми за конкретни проблеми, от които може да се възползвате.

Избистряне на тена

Подготовка на кожата може да бъде лек депигментиращ пилинг или серия от избелващи мезотерапии, за да се постигне изравняване на тена с устойчив ефект. Блясъкът на лицето след ресърфисинга с Fractora се поддържа с ексфолиация с диамантено дермабразио веднъж месечно.



Подмладяване на деколтето

Това е зона, която често пренебрегваме, фокусирани върху лицето си. Програмата започва с подготовка чрез повърхностен пилинг, последван от три процедури с Fractora, които се редуват с козметични терапии за дълбока хидратация и специфичен лифтинг масаж на шията и деколтето. За поддържаща терапия се препоръчва веднъж годишно Juvederm Volite, умен хибрид между мезотерапия и филър, който се грижи за цялостното състояние на кожата.

Пушачески бръчки и околоочен контур

Мечтаем да ги изтрием с гума, но в клиниката на д-р Денкова го правят с радиочестота. Радиочестотният ресърфисинг е суперефективен в деликатните зони, тъй като изглажда и намалява значително дълбочината на бръчките над горната устна.

Белези и пигментации от акне

Плюс на Fractora е, че стига до недостъпни до този момент нива в дермата, което позволява използването й за лечение на белези от акне по време на активно акне. Козметичната грижа за обновената кожа се превръща в терапия за регулиране на себума и хидратацията. Между сесиите за обновяване на кожата се прилага козметична грижа, която регулира нивата на себум и хидратация. След радиочестотния ресърфисинг активните съставки от козметиката успешно проникват в дълбочина.

Режим за домашна грижа през зимния период:
- Заменете почистващата пяна и кърпичките с богато почистващо мляко или балсам.
-  След манипулации с Fractora поддържайте резултата с домашна ексфолираща грижа, с алфа и бета хидрокси киселини или лек пилинг веднъж месечно.
-  Истински game changer в сезона на бързо повяхващата кожа са няколко капки олио или серум под или в дневния хидратиращ крем.
-  Не оставяйте вечерната грижа за времето преди сън. Почистете и подхранете лицето си веднага след като се приберете у дома. Кожата ви ще си почине, ще се възстанови и ще поеме нужните й съставки. Повторете грижата преди да се озовете в прегръдките на Морфей.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР