И косата има възраст...

... но времето за нея може да спре. Ето как!

eva.bg 29 October 2018

Целта на науката винаги е била да постига „малки магии“ в лабораториите си. Дерматологията напредва с всеки миг, разрешавайки много въпроси, считани доскоро за „нерешими“. Дерматологичните експерти от Ducray се съсредоточават върху проблем, който никога досега не е бил дефиниран: стареенето на косата. Бляскавата, гъста коса винаги е била признак на младост и здраве. За жените това е особено важен фактор за самочувствие. Отдавна е казано, че „женската магия се крие в косата“. С времето обаче гъстотата и обемът значително намаляват, с други думи – косата остарява. Тя не просто посивява, както повечето от нас смятат. Това са фактите. А ето и решението, заедно с всичко, което трябва да знаете за проблема:

Новата анти-ейдж серия за коса Densiage, разработена от Ducray, създава продукти, с които ще можете да възвърнете младостта на косата си. Ducray провежда три клинични проучвания, в партньорство с четири европейски дерматолози – специалисти в областта на косата и скалпа от Франция, Италия, Испания и Германия. Изследванията се базират на клиничната характеристика на косата, разглеждането на генетичната определеност и протеините, както и правенето на биометрологичен инструментален анализ, показващ количеството и качеството на косата. Резултатите показват, че стареенето на косата е различно от косопада и губенето на пигмента й. След 40-годишна възраст косата става значително по-тънка и това е процес, подобен на остаряването на кожата. Така постепенно, с напредването на годините, структурата на косъма става по-уязвима, по-малко еластична и по-порьозна. На това влияят и много основни външни фактори като слънцето, замърсяването, но и химичните продукти (бои) и термичните уреди (преси и сешоари).

Защо серията Densiage работи? Продуктите се грижат косменият фоликул да бъде защитен, като същевременно активират сигнала и подаването на елементи, нужни за растежа на косата. Козметиката е насочена към дамите на 40+ години.

Кои са вълшебните съставки? Дерматологичните лаборатории Ducray избират две изключително мощни анти-ейдж компонента: юлибрисинова албиция или копринено дърво, както и китайски жен-шен, за да се противопоставят на признаците на стареене на косата. За пръв път техните благоприятни свойства са приложени в грижа за косата.

Кората от коприненото дърво се разпознава по деликатните си розови цветчета, които осигуряват хранителни вещества и кислород на косата и така подпомагат растежа й. Китайският жен-шен тонизира скалпа и предпазва клетките от оксидативен стрес, стимулирайки микроциркулацията. Ето ги и „еликсирите“ на младата коса:

Уплътняващ шампоан
Той съдържа нежни и почистващи агенти, идеално подходящи при тънка коса, склонна към накъсване. Възстановява обема и еластичността и може да се използва толкова, колкото е необходимо. 95% от използвалите го чувстват, че косата им е по-еластична, а 88% от тях установяват, че обемът им е възстановен след две седмици приложение.

Уплътняващ балсам
Той има кремообразна текстура, разработена за тънка и късаща се коса. Подхранва, разплита и подобрява качеството на косъма, като еластичността и усещането за мекота са възвърнати. Балсамът Densiage също така съхранява цвета на боядисаната коса.

Уплътняващ серум
Той има уникална формула от албиция и жен-шен, която е обогатена с витамин B5 (декспантенол) ивитамин F (омега 3 и 6), които хидратират скалпа и укрепват косата. Има моментален и дългосрочен ефект. Веднага се увеличава диаметърът на косъма, а в дългосрочен план косменият фоликул е защитен от външни агресивни фактори и растежът е цялостно подпомогнат. Той също съхранява цвета на боядисаната коса, като не омазнява. Употребява се три пъти седмично, в продължение на три месеца. Може да се нанася върху суха или влажна коса, точно преди стилизиране.

Хранителна добавка
Таблетките Densiage комбинират в себе си коензим Q10 и витамин А с екстракт от боровинки и селен, като активират микроциркулацията на скалпа. Те имат антиоксидантни свойства и защитават клетките, а най-хубавото е, че подобряват жизнеността и тонуса. Биотинът допринася за поддържането на нормалното състояние на косата. Пие се по една таблетка всеки ден, в продължение на три месеца.

Продуктите от серията DENSIAGE може да намерите в аптеките. Следете новостите на https://www.facebook.com/ducraybulgaria/

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР