Полет на фантазията

Цветният бум в косите дава възможност за разкриване на индивидуалността и превръща прическата в произведение на изкуството

Рени Аврамова 17 October 2018

Момичета, пригответе се за трансформация. Пъстрата гама сенки е нещо обичайно. Ярки устни? Редовно ги срещаме по подиумите. Но сега ви предизвикваме да разгърнете творческия си потенциал и да стигнете до крайности. Колористите твърдят, че цветът на косата, както и гардеробът, трябва да се обновяват всеки сезон. Но само по себе си боядисването в ярки неонови нюанси е смела постъпка дори и за родените експериментаторки.

Вълната започва зад кулисите на дефилето на Alexander Wang, където британският колорист Джош Ууд се заема с трансформацията на EZ, любимата муза на дизайнера. Платиненорусата блондинка се превърна в червенокоска, но коафьорът не спря дотук, а продължи с още по-шокиращи цветове и драстични подкъсявания на косата в стил Видал Сасон за момичетата на Marc Jacobs.

Популярните модели Лили Нова и Паша Харулиа демонстрираха шокиращите ярки червени, сини и зелени нюанси не само върху подиумите, но представиха тренда и в акаунтите си в инстаграм. Ако сте запалени по концепцията night party, със сигурност ще се превърнете в звездата на вечерта с визия, заимствана от Jeremy Scott. Неговите неонови „бобове“ не са част от реквизит за летен фестивал, а са създадени от фризьора на звездите Юджийн Сулейман. Ако някога сте си мечтали за драстична промяна в цвета на косата си, сега е моментът. Но ако дрескодът в офиса или нещо друго ви притеснява, използвайте цветни спрейове, пигменти или изкуствени кичури, които ще ви превърнат в ярка тропическа птица.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР