Картофена салата от Икария

Гръцка островна кухня

Диана Шингарова 28 септември 2018

Снимка: Диана Шингарова

Готвачите на остров Икария приготвят тази богата салата от топли картофи, хрупкави краставици, червен лук, пресен риган и сушени домати в зехтин. Насладете се на тази толкова добра комбинация.

Необходими продукти: 4 големи картофа, изчистени, но небелени, нарязани на кръгчета, 1 голяма глава червен лук, нарязан на полумесеци, 1 краставица, нарязана на кръгчета, 1 скилидка чесън, накълцана, 6-8 сушени домата в зехтин, изцедени и нарязани, сол и пипер на вкус, шепа маслини, 1/3 чаша студено пресован зехтин, 6 супени лъжици натрошено гръцко сирене фета, 3 супени лъжици свежи листенца риган

Начин на приготвяне: Сложете картофените филийки в студена и подсолена вода. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри. Варете 15 - 20 минути. Отстранете от огъня и отцедете водата.

Докато картофите се готвят, нарежете лука и краставицата на тънки кръгчета. Грубо нарежете или накъсайте с ръце сушените на слънце домати. В голяма купа за сервиране сложете картофите, лука, чесъна, краставицата, сушените домати, маслините, сол, черен пипер, зехтин и лимонова кора. Добавете натрошеното сирене фета и риган, разбъркайте внимателно и сервирайте.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

1 КОМЕНТАР
1
Pena
28 септември 2018, 12:29

А не може ли вместо гръцко сирене фета да се сложи българско саламурено сирене? Каква е разликата между двете? :)

ТВОЯТ КОМЕНТАР