Готвачите на остров Икария приготвят тази богата салата от топли картофи, хрупкави краставици, червен лук, пресен риган и сушени домати в зехтин. Насладете се на тази толкова добра комбинация.
Необходими продукти: 4 големи картофа, изчистени, но небелени, нарязани на кръгчета, 1 голяма глава червен лук, нарязан на полумесеци, 1 краставица, нарязана на кръгчета, 1 скилидка чесън, накълцана, 6-8 сушени домата в зехтин, изцедени и нарязани, сол и пипер на вкус, шепа маслини, 1/3 чаша студено пресован зехтин, 6 супени лъжици натрошено гръцко сирене фета, 3 супени лъжици свежи листенца риган
Начин на приготвяне: Сложете картофените филийки в студена и подсолена вода. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри. Варете 15 - 20 минути. Отстранете от огъня и отцедете водата.
Докато картофите се готвят, нарежете лука и краставицата на тънки кръгчета. Грубо нарежете или накъсайте с ръце сушените на слънце домати. В голяма купа за сервиране сложете картофите, лука, чесъна, краставицата, сушените домати, маслините, сол, черен пипер, зехтин и лимонова кора. Добавете натрошеното сирене фета и риган, разбъркайте внимателно и сервирайте.
А не може ли вместо гръцко сирене фета да се сложи българско саламурено сирене? Каква е разликата между двете? :)