Мъжът в мен

Припомняме ви един от любимите проекти на EVA, сниман и публикуван през 2012 г.

Ирина Иванова 31 юли 2018

Снимка: Калин Руйчев, стилист Лили Гергишанова

Девет от най-любимите комедийни актриси в България изваждат от себе си мъжа, дълбоко скрит в женските им тела и души…
… и настана едно лепене на мустаци, прибиране на коси, жонглиране с шапки, сака и ризи, прикриване на вторични полови белези и прочее, и прочее. Психолозите може би са прави, че у всяка жена живее по един мъж, но ние от EVA сме готови да се закълнем, че у всяка актриса не само живеят повече мъже, но също така и няколко жени, деца, че дори и животни, растения, анимационни герои и всякакви други напълно фантастични персонажи.

Ернестина Шинова като Грaучо Маркс

„Братя Маркс са ми любими, защото са истински комици – казва Ернестина – Сами си пишат сценариите, сами си режисират, сами си играят във филмите. От съвременните комици може би само Уди Алън е такъв тип.“ Оказва се, че суперизвестната троица комици от 30-те години Грaучо и сие, създали безсмъртни и смъртоносно смешни филми като „Една нощ в операта“ и „Патешка супа“, са любимци и на съпруга на Ерна, Андрей Слабаков. Ерна никога не е играла мъж. „Девствена съм откъм мустаци – казва тя, докато гримьорката й лепи мустаците на Грaучо. – Писна ми обаче от мъже в женски дрехи. Може и да не съм играла мъже, но съм играла например жена автомонтьор, която се сбива с Лафазанов.“
мъжът в нея: Урод като мен. Аз съм си урод! Не ми пука!

Ева Тепавичарова като Ал Бънди

Защо точно тази екзотична жена с буйна коса, зелени очи и красива уста си избра да изиграе непрокопсаника от сериала „Женени с деца“ Ал Бънди? „Защото е един сладък чичко“, казва Ева с усмивка.

Ева вече е играла две мъжки роли. „Едната не е точно на мъж, а на урод по-скоро – Калибан от „Бурята“ на Шекспир. Играла съм и диспечер в пиесата „Гара Виктория“ по Харолд Пинтър, все експерименти в академията.“ Ето го „нейния“ Ал Бънди – с ръката в панталона, с еднодневна брада и с типичната физиономия на тотално отвратен от живота и своето място в него човек.
мъжът в нея: Онанист, разбира се. Точно като Бънди.

Милица Гладнишка като Граф Дракула

Започваме с една кръвопролитна романтична история от биографията на Милица. Тя била силно и драматично влюбена и написала кърваво писмо на своя любим. Слава богу, писмото не било дълго – пет-шест реда. Шест пъти обаче си бола пръста, за да го напише. „О, аз ще бъда Дракула!”, възкликна тя, когато дойде за снимките. Защо? „От него ме побиват тръпки“ – отговори.

Гладнишка не само че е играла мъж, но дори това е била първата й роля – на Спиридон. Изиграла го още на 16-годишна възраст в театрална школа в читалището. На представлението присъствали основно войници, доведени под строй на културно-масова дейност. Милица-Спиридон се спънала насред драматичното действие и ризата й се скъсала. Което моментално е стоплило самотните войнишки сърца повече, отколкото би го направил и най-гениалният Шекспиров монолог.
мъжът в нея: Младият граф Дракула – романтичен, бохем и добър баща.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР