Салата валериана с ягоди и топчета от овче кисело мляко

Диана Шингарова 02 август 2018

Акцентът в чинията са топчетата от кисело мляко. Пригответе ги няколко дни по-рано, защото отнема време.

Необходими продукти: 750 г овче кисело мляко, 1 с.л. сол, 1 с.л. свеж розмарин, 1 с.л. мащерка, 300 мл зехтин, 2 с.л. червен пипер, 1-2 скилидки чесън.

Начин на приготвяне: Вземете чисто нова марля. Прецедете млякото през марлята за 2-3 дни в хладилник, докато излезе всичката вода. От изцеденото мляко оформете топчета с големина на орех. Наредете топчетата в съда, като между тях поръсвате с подправките и червения пипер. Добавете и скилидките чесън. Залейте със зехтин, докато покрие напълно топчетата кисело мляко. Затворете и съхранявайте в хладилник до 3 седмици.

За тази салата ще ви трябват още свежи, ароматни и добре узрели ягоди, салата валериана, листенца мента, шамфъстък. За дресинга: разбъркайте добре 3 с.л. зехтин, 3 с.л. мед, 2 с.л. редуциран оцет балсамико, щипка сол и черен пипер. Поднесете в красива чиния за повече лятно настроение.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР