В дома на Делфина Делетрез

Наследницата на рода Фенди се отказва от баналния уют и го заменя с бивша тухларна фабрика

Елка Влаховска 30 August 2018

Световноизвестната дизайнерка на бижута Делфина Делетрез, четвърто поколение от рода Fendi отваря вратите на необикновения си римски дом за Vogue. Непокорната италианка рано напуска родното гнездо, ражда дъщеря си Ема на 19-годишна възраст и купува това място – бивша тухларна, когато е на 20 години. След пет години усилен ремонт с помощта на архитекта семеен приятел Масимо Никотери заводските цехове се превръщат в семейно убежище. Ако се питате как е купила сама това място, отговорът е: с продадените бижута от собствената й марка Delfina Delettrez (за отбелязване е, че тя започва да прави и да продава с успех бижута едва 15-годишна).

През годините Делфина запълва дома с албуми на Ман Рей и книги по ентомология (наука за насекомите), откъдето черпи идеи за колекциите си бижута.

Делфина е сред големите бунтарки на рода Фенди, които не играят по правилата, но същевременно правят история. Прабаба й Адел основава Дом Fendi през 1925 г., баба й Анна е една от петте сестри, които увеличават славата на модната къща, а майка й – Силвия Вентурини е креативен директор на мъжката линия и аксесоарите.

В детствотото си Делфина живее в замък от 18.век, заобиколена от мрамор и картини на старите майстори. В жилището й днес няма и следа от това. Тук тя отглежда дъщеря си Ема и съжителства с партньора си Нико Васелари, музикант. Често столовете по дизайн на Тобиа Скарпа се поставят до стената, за да се отвори място за детските партита на Ема с много музика и състезания с ролери. В дома няма преградни стени, обикновено помещенията са разделени от стелажите с дрехите на Делфина. Кухнята е удивително колоритна, но очевидно в нея рядко се приготвя храна. Животът в този дом е по бохемски красив. „Това е също Fendi, но от гледната точка на моето поколение“, заявява Делфина. И да, определено това е нова ера в римския дизайн.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР