AHmazing woman

Зората Русинова, която се облича в щастливи изживявания

Кристина Симидчийска 26 юни 2018

Винаги съм харесвала тюлените поли, напомнящи балеринските пачки. Последните ми придобивки от тях са шити по поръчка, като сама си избрах принтовете и цветовете.

Снимка: Микаел Стефанов, артдиректор Биляна Савова, коса и грим Слав Анастасов

Не е трудно да опишеш с една дума Зорница Русинова (или Зората, както я наричат не само приятелите й, но и познатите й във всяка гореща точка на София). Думата е кратка и носи най-важното съдържание: любов. Струи от блестящия й (и често дяволит) поглед, от широката й усмивка, от замаха, с който изпълва всяко пространство щом прекрачи прага му. Изписана е с красиви преливащи се букви на лакътя й и безспорно е аксесоарът, с който никога не се разделя. Тя е и като визитна картичка за работата й – преди почти петнайсет години Зората основава агенцията за бутикови сватбени събития Funtime Weddings & Events, а миналата година създаде й нейното естествено продължение – компанията AHmazing Events, профилирана в организирането на специални събития и създаването на изживявания. Последното Зората го владее до съвършенство. Дори и да става въпрос за един снимачен ден, в който екипът на EVA решава да надникне в гардероба й, търсейки емблемите на забележителния й стил.

„Хайде, момичета, отворих шампанското!“ Така ни посреща Зората в новия си офис в аристократична сграда в сърцето на София. Офис всъщност е доста хладна дума за френския шик на апартамента с високи тавани, облeни от слънчева светлина стаи и в случая – небрежно разпилeни по мебелите любими дрехи, обувки, чанти и бижута, подготвени за фотосесията. Изключение прави единствено масата, заета с хапки, миниторта и чаши за шампанско. Много е Ahmazing! Усещането за безвремие бързо ни завладява и за щастие фотографът споменава нещо за липса на светлина, подканвайки домакинята да си избере първия сет за снимки. Следва казус: тюлена пола на сладоледи или на ренесансови цветя? И на коя от двете ще подхождат повече чорапите на рози, закупени от детски магазин в Стокхолм? „Хората често ме гледат малко странно, но аз си представям, че се разхождам по Пето Авеню, не по Солунска“ – заявява през смях Зората. А до нея Слав небрежно обобщава: „Остави хората. Жени като теб Софийска община трябва да ги обяви за културна ценност.“ Ами прав е.

Ярък, експресивен, женствен – стилът й не е лесен за описване. Усещането към модата е закодираноълбоко в ДНК-то й и тя самата има бегъл спомен за събуждането му: „Израснах във време, в което средата не предлагаше никакъв избор. За да бъдеш по-различен, трябваше доста да ускориш въображението си. Редовно преправях сама конфекцията от магазините, а обувките и чантите боядисвах с гранофорин – лекарство за гърло, с което можеш да оцветиш в зелено буквално всичко (и цветът не мърда с времето). Лилавият цвят пък идваше благодарение на фуксина. Ризите се превръщаха в рокли, а мъжките военни куртки търпяха редизайн със смяна на копчета, джобове... Но реално някакъв стил започнах да си изграждам след 25-ата ми година и с времето той... разцъфна. 

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР