Студена ягодова супа с маскарпоне

Предизвикайте радостни емоции, като поднасяте смели комбинации и неочаквани вкусове

Диана Шингарова 19 юни 2018

Снимка: Диана Шингарова

Изберете сами как да наречете ястието – студена супа или десерт. Каквото и да изберете, вкусът е летен, лек и свеж.

Необходими продукти за ягодовата супа:
500 грама ягоди плюс допълнително за украса, 1 щипка сечуански пипер, 1 супена лъжица захар, настъргана кора от 1/2 лимон, 5 г листенца босилек

Необходими продукти за дресинга:
10 мл редуциран оцет балсамико, 10 мл зехтин, щипка сол

Необходими продукти за маскарпоне:
100 г маскарпоне, вътрешността на 3/4 пръчка ванилия, 1 чаена лъжичка пудра захар.

Начин на приготвяне: Измийте ягодите, разрежете ги на половинки, овкусете с пипер, захар, лимонова кора и листата босилек. Разбъркайте и оставете за 2 часа в хладилник да се мариноват. След това отстранете босилека и пасирайте до получаване на гладка смес. Приберете отново в хладилника. Пригответе си дресинга и маскарпонето – овкусено с ванилия и пудра захар. Поднесете в красиви чинии. По желание поръсете с шамфъстък.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР