Многозърнести гофрети

Ще зарадват и заситят любителите на тази бърза закуска

Мануела Панайотова 17 юни 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Ароматът на прясно изпечени гофрети може да оживи атмосферата и да събере почитатели по всяко време на деня.

Предлагам ви една рецепта за хрупкави и много хранителни гофрети, които ще зарадват и заситят любителите на тази бърза закуска. Може да ги поднесете с пудра захар, сладко, сметана, шоколад или топинг от чаша мед смесена с 1 ч. лъжичка кафе, 2 ч. лъжички масло и щипка сол.

Използвах 100 г брашно от ечемик, 100 г ръжено брашно, 80 г брашно от просо, 50 г овесено брашно, 1 с. лъжица семена от мак, 1/2 ч. лъжичка канела, 1/4 ч. лъжичка джинджифил, 1/4 ч. лъжичка индийско орехче, 1 с. лъжица бакпулвер, 2 с. лъжици захар, 1/2 ч. лъжичка сол, 2 яйца, леко разбити, 1 банан, пюриран, 400 мл мляко, 80 г разтопено масло.

Как ги направих: В купа смесих брашната, семена, подправки, захар и сол. В друга купа размесих мляко, яйца, масло и бананово пюре. Изсипах сухите съставки в мокрите и комбинирах. Загрях гофретника, намазах с растително масло и излях достатъчно от сместа, за да покрие релефната повърхност. Изпекох до златисто кафяво.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР