19 километра за 3 часа. Каква е тайната на 74-годишния Мик Джагър

eva.bg 06 June 2018

Някой си е направил труда да изчисли, че за един тричасов концерт фронтменът на „Ролинг Стоунс“ Мик Джагър навъртява 19 километра на сцената. Да, той не се спира, да, той е като на пружинка и въпреки че вече е на 74 години, километрите продължават да се трупат.

Вчера групата изнесе концерт в Манчестър пред препълнен стадион и така наречените рок динозаври за пореден път доказаха, че са неостаряващи. Някаква магия трябва да има не само в 74-годишния Мик, но и в 71-годишния Ронии Ууд, 74-годишния Кийт Ричардс, 77-годишния Чарли Уотс. Не знаем каква е, но толкова години вече сме омагьосани от тях, че никой не иска тази магия да бъде развалена.

А освен невидимото, ето и част от видимите неща, които поддържат Джагър в перфектна форма. През последните 24 години той има персонален треньор от Норвегия, с когото тренират шест пъти седмично. Освен това се занимава с балет, въздушна йога, пилатес, кикбокс, плува и тича всеки ден, храни се изключително здравословно.

„Все още концертите ни доставят огромно удоволствие. Няма да лъжа – с годините не става по-лесно да си над два часа на сцената. Не мисля, че щяхме да го правим, ако не ни беше забавно... затова и продължаваме. Да, когато бях на 21 правех нещата с много по-висока скорост, отколкото сега, но важното е да продължаваш да ги правиш“, казва Джагър.

Европейското им турне продължава. Не пропускайте възможността да ги видите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР