Плитка, вдъхновена от науката

След рибената кост, африканските и боксерските плитки, сплотеното семейство на плетивата с коса се увеличи с питката с името #DNA braid

eva.bg 06 February 2021

Плитките не излизат от мода и редовно присъстват на модните подиуми, където възможностите са безкрайни, както и въображението на коафьори и дизайнери.

Има нещо безкрайно съблазнително в една жена със сплетена коса. Нещо от свежестта на детството или очарованието присъщо на младите момичета. Жената с плитка е активна и свободна в движенията си, но също така за мнозина, е и средство за творческо изразяване, без ограничения.

Вариантът #DNA braid е вдъхновен от науката и както името подсказва плитката наподобява спиралата на ДНК молекула. В повечето случаи косата се връзва на конска опашка, която се разделя на три сектора, които се сплитат на три отделни плитки.

Идеята е две от тях да се усучат около трета в средата. Не са необходими специални умения и единственото, което би ви затруднило е усукването на финала. Но колкото по-сложна е плетеницата, толкова по-ефектно е представлението.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР