Стилът на... Амал Клуни

В гардероба на една от най-елегантните жени

24 July 2021

Снимка: getty images/guliver

Ще обогатим добре познатото клише така: „зад всеки успешен мъж, стои по една с(т)илна жена“. Дяволът е в предпоследната дума, защото и двете определения вървят ръка за ръка. А едва ли има друга дама, която така добре да илюстрира казаното, от госпожа Амал Клуни. Жената, която опитоми вечния ерген Джордж Клуни и му роди две деца.

Амал не е от дамите, които редовно носят кецове. Не защото не са й удобни, а защото работата й го изисква. Като адвокат по човешките права, тя е длъжна да спазва по-стриктен дрескод.

Не се уповава на тенденции, а се придържа към вечните класики. Разбира се, не е първата, която виждаме с ключови елементи като тъмни слънчеви очила, пола тип молив, тренчкот, дълги палта, високи токчета или голяма кожена чанта, в която можеш да събереш всичко от важни документи, до хляб и кисело мляко. Но тя го прави да изглежда толкова шикозно!

Ако искате да говорим в цифри, ще кажем, че само дрехите, които носи по време на бременността си, са на стойност от около 168 000 британски лири.

Офис визиите са изключително вдъхновяващи за работещите дами.

Любима част от тоалетите са широките панталони, които задължително комбинира с обувка с остър връх (това изцяло трансформира визията, като удължава краката ви).

А строгостта в работната част от денонощието компенсира с „off-duty“ визии, където почти винаги носи косата си пусната.

Не можем да пропуснем да обсъдим тоалета, който тя носи на кралската сватба на Меган и Хари. Впечатляващата рокля в патешкожълто е дело на английския дизайнер Stella McCartney. А изборът на цвят от страна на Амал Клуни бе и стратегически, защото се виждаше отдалеч и приковаваше все повече погледи към себе си.

В галерията ни може да видите бърза ревизия в 40 кадъра на част от тоалетите в гардероба й.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР