Рискът да се влюбиш е голям

eva.bg 22 May 2018

Еха, колко е красив... Това е първото нещо, което си казваш, след като видиш новия Mercedes CLS. Слоганът му е с „с риск да се влюбиш“ и рискът настина е огромен.

Третото поколение CLS е с нова дизайнерска концепция - изчистени контури и редуцирани линии, които водят и до отличната му аеродинамика оефициентът на аеродинамично съпротивление Cd = 0.26). Трудно ще сбъркате модела дори в тъмното - широките му и наклонени надолу фарове и двойните блокове на задните светлини го правят изключително разпознаваем и подчертават спортния му характер.

Купето за първи път е 5-местен интериор, но страничните места на задната седалка приличат на предните и изглеждат като индивидуално спортно оформени седалки. Изцяло дигиталният кокпит позволява конфигуриране на съдържанието на показваната информация в зависимост от нуждите и ситуацията по време на шофиране.

CLS безспорно е много красив, но има и още много. Оборудван е с най-ново поколение асистиращи системи, които са в помощ на шофьора - самостоятелно спиране, поддържане на безопасна дистанция, автоматична промяна на скоростта при завои и кръстовища, поддържане на лентата на движение.

Всички CLS модели са оборудвани с нови двигатели: редови 6-цилиндрови и редови 4-цилиндрови дизелови и бензинови двигатели. CLS 450 4MATIC e с EQ Boost (интегриран стартер/генератор) и 48-волтова бордова електрическа система. Той подпомага работата на двигателя, например при ускоряване, и позволява да се шофира и без двигателя с вътрешно горене. По този начин се постига и икономия на гориво.

Но колкото и да изреждаме, трябва да се убедите сами. Автомобилът вече обикаля из красивите места на България, затова се запишете за тест драйв и се оставете емоциите и комфортът от пътуването да ви завладеят. Със сигурност ще се влюбите.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР