В подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата

Avon дари 120 000 лв. от кампанията „От любов към живота“. Дарението ще продължи да осигурява подкрепа на жените с рак на гърдата по програмата „Бъди до мен“, съвместно с партньора на Avon – Фондация „Една от 8“

eva.bg 10 May 2018

През 2018 г. Avon продължава своето партньорство с Фондация „Една от 8“, реализирайки ново дарение, с което компанията цели да продължи подкрепата си за жените, борещи се с рака на гърдата, както и активностите си в посока ранна диагностика и информираност на обществото. Дарението е на стойност 120 000 лв. и ще бъде използвано за продължаване на програмата „Бъди до мен“, създадена през 2015 г.

Сумата, набрана в рамките на кампанията „От любов към живота“ през изминалата година, ще помогне на Фондация „Една от 8“ да продължи да осигурява психологическа, юридическа, информационна и емоционална помощ на засегнатите жени и техните семейства, както и безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и специализирани сутиени за след мастектомия. През тази година Avon ще вземе участие и по време на пътуванията на Розовия кемпер на „Една от 8“ с част от предоставяната подкрепа по програмата „Бъди до мен“. По този начин взаимната помощ ще достигне до максимално много жени от цялата страна. Avon ще подкрепи реализирането на безплатни профилактични прегледи по време на пътуванията като осигурява медицинското обслужване на мобилния ехограф на Фондацията.

Чекът за дарението бе връчен от Даниел Шопов, търговски директор на Avon за България, Македония и Албания, на Нана Гладуиш, председател на Фондация „Една от 8“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР