Животът на семейство Кенеди в снимки

eva.bg 03 April 2018

Снимка: Марк Шоу

Исторически фотографии на клана Кенеди, направени от журналиста на LIFE Марк Шоу могат да бъдат видени до 6 май, в галерия Proud Central в Лондон. Запечатала "златните години" на едно от най-известните семейства, които някога са влизали в Белия дом, изложбата „Животът с Кенеди: Снимките на Марк Шоу“ проследява звездното изкачване на Джей Еф Кей - от дните му като сенатор до 35-ия президент на Съединените щати чак до трагично му убийство. 

Марк Шоу, фотограф на списание LIFE, режисьор и близък приятел на самия Джон Ф. Кенеди, започва кариерата си в Ню Йорк. Той става известен със снимките на Одри Хепбърн, Пабло Пикасо, Брижит Бардо и др., които прави за различни списания. С течение на времето изгражда силна връзка с Кенеди и става техен "неофициален" фотограф, успявайки да заснеме някои от най-интимните моменти между двойката, следвайки ги навсякъде.

Дълбоко засегнат от загубата на приятеля си, Шоу се дистанцира от фотографията след неговото убийство. Творбите му обаче са били съхранявани на различни места, а много от тях са останали скрити повече от 40 години. Десетилетия по-късно, синът на Шоу и съпругата му основават фотографския архив Mark Shaw, който в крайна сметка прави изложбата възможна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР