Домът на детството на Джаки Кенеди

Намира се в щата Вирджиния и в момента е включен в аукцион на Sotheby's

Елка Влаховска 18 July 2017

Името на най-елегантната в историята на САЩ Първа дама винаги се асоциира с красиви интериори. Джаки Кенеди е жената, осмелила се да направи мащабен нов интериорен проект на Белия дом, в резултат на което сградата придобива величие и изисканост. Заедно с мебелировката, там за първи път влизат и безценни произведения на изкуството. 

Любовта към великолепните интериори Джаки Кенеди носи като наследство от детството. Когато майка й Джанет Бувие се омъжва за наследника на нефтената корпорация Standard Oil Хю Окинклос, семейството се установява в щата Вирджиния, в сграда в английски стил на брега на река Потомак. От прозорците и терасите се открива прекрасна гледка към реката и околните пищно зелени хълмове. Сградата е построена през 1919 г., нарича се Мериууд, със седем хиляди кв.м разгърната площ, 9 спални, 11 бани и с открит и закрит басейн.

Освен с прекрасната архитектура на дома имението се слави и с разкошен парк, проектиран от известния за времето си ландшафтен архитект Фаранд. Вижте дома, в който е отраснала емблематичната Първа дама на САЩ Джаки Кенеди.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР