Вдъхновение от Бриджит Бардо

eva.bg 22 March 2018

За сватбения си ден с актьора Жак Шарие през юни 1959 година вместо да остави някоя парижка модна къща да я облече в бяла коприна и дантела, Бриджит ардо избира наивистична кукленска рокля от памук на розово-бели квадрати, със сладки маншети и ниски обувки – разбивайки стереотипа на сексапилната изкусителка в полза на съвършените съпруги от Юга. И до днес стилът й е синоним за класическа елегантност и френски шик. Независимо дали става въпрос за райето или пък точките, за романтичния силует, подчертаващ талията или за шапката над небрежно разветите коси – стилът на Бриджит Бардо може да послужи като вдъхновение за гардероба ви и до днес. Повече може да прочетете тук.

В детството си Бриджит, по прякор Бобо, страдала заради късогледите си очи и изпъкналите едри зъби. Спасение намирала в танците - още на 12 издържала конкурс и постъпила в Националния институт по танци при най-известните майстори. Макар че скоро скъсала с танците, тези уроци й дали леката и грациозна походка, която камерата толкова обожавала.

Майка й решила да открие собствен магазин за шапки на Рю де ла Помп, а в качеството на манекенка се вживяла самата Бобо, която се въртяла с балетни стъпки и шапка на главата сред стойките. Именно там я забелязал стилистът на списанието и така тя попаднала на корицата. Родителите й били против и Бобо изпаднала в истерия. Затова измислила псевдонима, превърнал се по-късно в легендарна абревиатура.

Още за началото на кариерата й и за първата й любов може да прочетете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР