Три момичета в Сицилия

Най-хубавите неща се случват непланирано

eva.bg 23 March 2018

Когато ти се обадят две приятелки за женски уикенд в Сицилия не бива да му мислиш много. Особено когато е станало някакво чудо и мъжът ти се е съгласил да гледа децата без много убеждаване. Предложението изглеждаше повече от перфектно – единственият проблем беше, че идваше в четвъртък, само ден преди полета. „Пътешественичката“ в групата беше купила last minute билети до Катания само за 9,99 евро без да се замисли много и без предварително да ни се обади. Така че имах избор – да им откажа или просто да сложа три-четири тениски, чифт дънки и рокля в една чанта и да тръгна. Не мога да кажа, че не се колебаех, но е ясно какво избрах. Все пак имах нови бански, нова книжка и два дни без непрекъснатото мрънкане на дъщерите ми.

По-рано същия месец бях поръчала от Avon някои неща, които сякаш бяха предизвикали това пътуване – уикенд чанта (не устоях на цената – намалена само на 32,99 лв.), охлаждащ антицелулитен гел и озаряващи перли за лице. Гелът, за щастие, бях започнала да използвам още щом дойде и сега вече се виждаха първите резултати – кожата на бедрата ми изглеждаше по-гладка и стегната, което ми даде необходимото самочувствие пред двете ми все още нераждали дружки. Чантата беше в размер, подходящ за ръчен багаж, и успя да събере всичко, което реших да сложа в последния момент. А перлите се оказаха невероятни - подчертаха блясъка, който кожата ми придоби в момента, в който кацнахме на италианска земя и все още озаряват лицето ми сякаш не съм се връщала. Трите ми нови придобивки бяха част от промоция на Avon, в която можеш да поръчаш продукти със символ пеперуда. Всяка поръчка на такива продукти за 20 лв носи една точка. Аз успях да събера две, с които си избрах „комплимент“ - луксозен еликсир за вана с перлен прах и морски водорасли за 0,49 лв. Колкото повече пеперуди събереш, толкова по-големи са „комплиментите“.

Пътуването определено си заслужаваше - най-малкото заради един изключително красив таксиметров шофьор (работещ в свободното си време и като фотограф), който ни препоръча ресторанта с една от най-удивителните гледки в света, вкусната храна (дълго ще помня онази паста ала нормана) и невероятното италианско вино (не знам как го правят, но дори и евтиното италианско вино е наистина страхотно). Имаше още: плуване в топъл минерален басейн, много смях и дори танци. Имаше носталгия по отдавна случили се моменти, както и много нови, на които се надявам да се смеем след години.

А за следващия път се надявам да запомня, че най-хубавите неща се случват непланирано и да не се колебая, когато трябва да взема решение. Ще се оглеждам за last minute билети и нови бански (дори и през зимата), ще използвам антицелулитния гел през цялата година, а книгата май ще оставя вкъщи – така и не стигнах до нея.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР