Ирина и Георги учат шейховете на глад

Семейство Делчеви се грижи за здравето и отличната физическа форма на кралското семейство в Абу Даби

Ваня Шекерова 19 March 2018

Снимка: личен архив

Ирина и Георги Делчеви от близо 18 години живеят във въздуха – пътуват не само между България и Абу Даби, където работят, но и по цял свят заради състезания или придружавайки хората, които тренират при тях и се хранят по изготвените от тях индивидуални схеми. Именно заради непрекъснатото летене – Ирина казва, че им се събират не повече от 10 дни месечно на твърда земя, тя не можела да зачене. Лекари я посъветвали да спре, но тъй като нямало как да стане, избрали ин витро процедура. И в резултат са родители на тризнаци – две момичета и едно момче. Двамата с Георги поели риска бременността на Ирина да остане многоплодна, която се води рискова, въпреки предложението на специалистите да елиминират единия от трите зародиша. Не стига това, ами до шестия месец Ирина тренирала активно с жените от кралското семейство. И в осмия месец родила три здрави дечица, които вече са на 10 години.

Всичко това научавам в бързата ни среща в едно от най-модните заведения в Пловдив, откъдето са Ирина и Георги. За малко са в България и още на следващия ден се качват с децата да карат ски на Пампорово. После – пак по въздушните коридори между родината и Емирствата. Впрочем Ирина по-често е тук, тъй като децата им учат в Пловдив. Казва, че това не й пречи да работи дистанционно с жените от кралското семейство в Абу Даби, за чието здраве и отлична физическа форма е наета да се грижи.

Георги е бивш състезател, а сега вече само треньор на ММА бойци, негов „кадър“ е Станислав Недков, който продължава подготовката си под негово ръководство. Смята се за пионер на свободните боеве, състезанията по които е развил и извел до световно ниво. Ставал е шампион по ММА. Съдия и треньор, отговорен за провеждането на световните шампионати. Има зала за неконвенционални спортове в Пловдив, откъдето през 2001 г. заминава със свой състезател за Абу Даби заедно със съпругата си.

Със самочувствието на опитен ММА боец Георги отива в клуба на един от най-богатите шейхове, който има черен колан по бразилско джиу джицу – боен спорт на почит в емирствата. И заедно с двама бразилци Георги Делчев е личен треньор в частната зала на шейх Тахнун Бин Зайед. Тренира синовете на шейхове, техни приятели и охранители, както и внука на президента.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР