Разпродажбата на Анна Дело Русо

Модната икона отваря гардероба си за онлайн магазина Net-A-Porter

14 January 2018

Любимата на стрийт стайл фотографите модна звезда, легендарен редактор и креативен консултант на японското издание на Vogue Анна Дело Русо е известна още с безценния си архив от дизайнерски творения. Почти митичната й колекция от дрехи и аксесоари е старателно събирана в продължение на десетки години – още с първата й чанта Fendi, купена от тийнейджърката Анна със спестени пари. А ето че от седмица, новината за ексклузивната разпродажба на част от гардероба й разтуптя сърцата на модните фенове из цял свят. “Тук изобщо не става дума за пари – коментира самата Дело Русо. – Това е моето наследство, всяка вещ от него говори. Моят архив е моят моден алфабет. И мисля, че е време да го предам на следващото поколение.”

Така на 21 февруари (в първия ден от Седмицата на модата в Милано), 30 архивни комплекта ще бъдат разпродадени на търг организиран от Christie's, като стартовата цена на всеки аутфит е съвсем символична – 50 евро. Веднага след края на аукциона, онлайн магазинът за луксозни стоки Net-A-Porter ще пусне в продажба още 150 предмета от модната колекция на Анна. А всички събрани от разпродажбата средства ще отидат директно във фонда на Swarovski, поддържащ студентите от колежа за мода и дизайн Central Saint Martins.

5 модни правила от Анна Дело Русо

1 Аксесоарите са като витамини за модата и като такива трябва да ги използвате в големи количества. Освен това те са важно средство за освежаване на гардероба: сложете бижута, вземете чанта-плик, накрая добавете шапка и всичко придобива нов облик.
2 В модата трябва да бъдеш непредсказуем. Не мислете какво могат да си помислят останалите за вас. Придържайте се към философията на децата – те никога не ограничават фантазията си.
3 Всяка сутрин проверявайте прогнозата за времето, но не е нужно да следвате пряката аналогия между облекло и функция (като тренчкот и дъжд или ботуши и сняг). В облеклото винаги трябва да има елемент на театралност!
4 Ако трябва да избирате между чанта и обувки, заложете на луксозните обувки. Те винаги създават правилното настроение.
5 Отнасяйте се към модата както кулинар към храната. Пробвайте и се наслаждавайте на всеки детайл. Не се бойте да съчетавате ярки аксесоари и да смесвате цветове. Едва когато отхвърлите ограниченията, ще съумеете да създадете свой неповторим стил и да живеете според собственото си вдъхновение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР