Квартет Дестини

Не може да няма пръст съдбата в срещата на четири стихии, каквито са момичетата от „Дестини“. Стихията Гергана (Вода) завихрила в своята орбита още три талантливи, та талантливи, красиви, та красиви фурии в лицето на Звезделина (Огън), Ивелина (Въздух) и Лора (Земя). За да се задвижат в един ритъм, да заживеят общ живот и да създават и изпълняват прекрасната си музика

Ваня Шекерова 18 January 2018

Снимка: Тихомир Рачев

Те влизат ударно с част първа от Пета симфония на Бетовен – та-та-та-тааам! Те са Съдбата, те са „Дестини“. Четири ефектни млади жени, които свирят виртуозно и темпераментно и се движат като фурии в ритъма на класическа, танцова, етно музика. Заедно са от три години, но вече водят с поне една обиколка в конкуренцията от твърде много струнни квартети в жанра кросовувър.

През миналото лято „Дестини“ били избрани да свирят пред гостите на суперскъпарско частно парти в Симионе на Лаго ди Гарда в Италия. Сред поканените били Флавио Бриаторе и Тина Търнър, която ги наблюдавала и слушала с подчертан интерес. Ръкопляскането й на „Очи чорные“ им подсказало да направят клип на парчето, един сред най-гледаните в Youtube. Партито с дрескод бяло било около басейна в градината на луксозна вила. И на момичетата от „Дестини“ режисьорката подсказала, че са свободни да забавляват гостите както намерят за добре, включително и като скочат в басейна. Не били сигурни дали ще могат да го направят – заради инструментите си. Но в един момент Лора забила шипа на виолончелото в басейна и само с поглед се разбрали с останалите – скачаме! Направили фурор, приключвайки изпълнението си във водата. И доказали на самите себе си, че са толкова споени в едно, че няма нужда от друго, освен от музика, за да се разберат.

Не може да няма пръст съдбата в срещата на четири стихии, каквито са момичетата от „Дестини“. Тя избрала за свое оръдие една от тях – Гергана Алексиева, идеолог и основен двигател на групата повече от три години. Стихията Гергана (Вода) завихрила в своята орбита още три талантливи, та талантливи, красиви, та красиви фурии в лицето на Звезделина (Огън), Ивелина (Въздух) и Лора (Земя). За да се задвижат в един ритъм, да заживеят общ живот и да създават и изпълняват прекрасната си музика.

Представяме ви „Дестини“ като един пулсиращ организъм, но и като сбор от четири индивидуалности. Ярки.

Ивелина Туджарова, виола

Нямала избор, освен да започне с цигулка на петгодишна възраст – майка й е музикант, преподава в средното музикално училище „Панчо Владигеров“ в Бургас. В 10 клас се преместила в музикалното училище в София, а в 11-и преподавателката й предложила да продължи с виола, вместо с цигулка. Ивелина казва, че това бил един от най-добрите избори в живота й, едно от най-правилните решения. Спечелила два музикални конкурса с новия инструмент, с който кандидатствала и в Консерваторията. После поела по пътя на концертиращия артист – сборни формации, сред които една от музиканти от цяла Европа. От 2001 година работи в Софийската филхармония. Във въртележката от репетиции, турнета, концерти, конкурси успяла да роди две деца, впрочем второто, на 2 годинки, е свързано с „Дестини“.

Когато Гергана й се обадила да се видят, Ивелина предчувствала, че нещо предстои. Гери казва, че само като видяла шарените нокти на Ива, веднага разпознала своя човек. Ива обаче решила да опита с уговорката, че й трябва време да анализира ситуацията и да прецени дали ще намери общ език с останалите участнички в проекта „Дестини“, Везни е все пак. Познавала Лора от студентските им години, но останалите момичета – не. И само след първата репетиция Ивелина взела решението си – да, да, да. Скоро след като се свързала и професионално, и емоционално с останалите на Ивелина й се наложило да ги изостави – забременяла с второто си дете. След раждането, за да върне формата си на секси мацка, която се движи грациозно и ефектно по време на изпълнение, трябвало да се захване с люти тренировки във фитнеса. И взело, че й харесало, та до ден днешен продължава.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР