11 НЕколедни филми за Коледа

Този път решихме да постъпим различно и вместо да „притопляме” селекции на любими коледни филми, да ви предложим нов микс, който условно нарекохме „Неколедни филми за Коледа”

Ирина Иванова 22 December 2017

„Патешка супа” (Duck soup, 1933), реж. Лио Маккери Едни от най-големите комици в историята на киното – братята Гручо, Харпо и Чико Маркс (има и четвърти брат Маркс, но той се появява само в два-три филма) – ще ви „скъсат” от смях с този свой едночасов фарс. Преди няколко месеца BBC поставиха този шедьовър на пето място в класацията „100-те най-велики комедии в историята на киното”, а ние смятаме, че и по-напред можеше да бъде. Помните ли великия лаф: "Господа, Чиколини може и да говори като идиот, да звучи като идиот, но не се заблуждавайте - той наистина е идиот".

Снимка: a.m.p.a.s.

За миналата Коледа и ние като всички останали ви предложихме нашата подборка от любими коледни филми с всички необходими елементи – сняг, студ, Коледа, разбира се, с или без Дядо Коледа и т.н. От тогава нещата не са се променили особено. Така и не се появиха зашеметяващи нови кино предложения на коледна тематика („Палави мамчета по Коледа” не го броим, Боже опази!), а миналогодишната селекция можете да си я припомните веднага ето тук.

Решихме този път да постъпим различно и вместо да „притопляме” и прекомбинираме собствени или чужди селекции, да ви предложим нов микс, който условно нарекохме „Неколедни филми за Коледа”. Просто готини, семейни филми за празниците. Не че в делници няма да са ви интересни, но сега ще имате време да потънете в тях и да им се насладите изцяло, заобиколени от любимите си хора и добрите домашни духове. С пожеланието за красиви празници, здраве, мир и любов, а също вкусна храна, добро вино, сладки разговори, почивка и вълшебни подаръци, ви предлагаме нашите 11 (магическото число на 2018 г.) филмови заглавия. В тях има всичко, от което се нуждаете – смях, любов, романтика, музика, танци, истории, нежност и... хепи енд, разбира се. Защото какво е Коледа, ако не хепи енд на годината, нали? 

Заповядайте в галерията!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР