Принцеси на повикване

В началото на тази история са едни 1000 долара месечно МИНИМУМ. Една шугър бейби има нужда от тези пари, а на един шугър деди те са му в повече. Най-старата история на света, ще кажете и ще бъдете прави

Ирина Иванова 28 December 2017

Сайтът www.wealthseeksbeauty.com превръща в бизнес тази най-стара история, лукаво представяйки ни я като красива приказка ала Дисни, в която богатите мъже задължително са и страхотни джентълмени, а красивите и млади жени непременно са и умни, и интелигентни. Те се свързват чрез посредничеството на сайта, после си общуват чрез мейл, вайбър и т.н., а когато са готови и двамата – се срещат на живо. Ако нещата между тях се получат, се споразумяват как и при какви условия да протича „договорената им връзка“ (както наричат тези взаимоотношения), така че и двамата да си прекарват добре, и какъв да е размерът на месечната издръжка, която богатите и страхотни мъже да плащат на красивите и млади жени. Ако се съди по написаното в сайта, това са едни напълно безоблачни отношения, в които и двамата получават каквото искат, без никой никого да наранява, да ревнува и да лъже. В тези договорени отношения цари пълно щастие, щедро гарнирано с луксозни преживявания, екзотични пътешествия, незабравими емоции и прочие. Никакви битовизми, никаква „сериозна връзка с цел брак“, никакво сваляне на звезди, търсене на сродни души (вместо израза „soulmate“, т.е. сродна душа, тук използват „playmate“, т.е. нещо като „партньор за забавление“), влюбване и въобще – никаква любов. Любовта не е сред приоритетите на сайта, сякаш е нещо, което създава само проблеми и никой няма никаква полза от него. Тук просто свързват поулегнали вече принцове и повече или по-малко нуждаещи се пепеляшки.

И така, героите на приказката Wealth seeks Beauty са: Sugar Daddy, което преведено буквално от английски означава „сладко татенце“, а преведено по смисъл – „богато татенце“. Простичко казано, това е човекът с парите, който се регистрира, за да си търси Sugar Baby – задължително млада готина жена за компания, пътешествия, вечери, бизнессрещи и т.н., срещу което тя получава „известно финансово подпомагане“. Въпреки това непрекъснато й се напомня: „В когото е златото, той определя правилата и, шугър бейбита, вие сте тези със златото.“ Първият и много логичен въпрос е за секс срещу пари ли става въпрос? От сайта отговарят: „Няма как да сте по-далеч от истината, ако си мислите, че става въпрос просто за секс срещу пари.“ Разбира се, всъщност става въпрос за същото, но с предварително зададени параметри на това кой какво може да даде и кой какво иска да получи. Единствените правила са, че се задължаваш да не предявяваш други претенции към партньора си, освен тези, за които предварително сте се уговорили, и да не очакваш обвързване. Между другото, сайтът не е сексистки и затова разполага и с опцията Sugar Mammy, т.е. „сладко/богато мамче“ търси своя Sugar Pup, т.е. „млад и нахакан младеж“, или обратното. Не е и хомофобски – неговите ползватели могат да бъдат хетеро или гей. Със сигурност сайтът не е и моралистки – може да си женен, омъжена, с деца и т.н. Най-важното е да не си от идиотите, дето търсят любов.

В началото попълваш един формуляр с десетина въпроса – рождена дата, ръст, цвят на косата и очите, тип телосложение (изброени са различни варианти, без да се дискриминират пищните форми, че дори и свръхпищните), пушиш ли, пиеш ли, какво образование имаш, какви са ти хобитата, каква точно сума месечно очакваш от своя човек или какви са годишните ти доходи и финансовото ти състояние, ако си от другата страна на бариерата. Само след броени минути – от 6 до 10 – имаш собствен профил и достъп до профилите на онези, които най-точно отговарят на твоите търсения и съответно ти на техните.

Според създателите на сайта успешните мъже и жени нямат време за губене, нито за глупости като проби и грешки, нито за разочарования. Затова пък притежават изразено самоуважение, което в случая май означава, че не могат лесно, или дори никак, да понесат да бъдат отхвърлени просто защото някой не им се кефи, без въобще да му пука за парите им. Богатите просто нямат време да страдат от разбито сърце, а младите и красивите не виждат защо да си го причиняват.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР