Тренд милитъри

Никога досега не е било толкова лесно да впишете елемент от военната униформа във всекидневния си гардероб

eva.bg 18 November 2019

Този сезон може да избирате дрехи в цветове от цялата есенна палитра (от жълто, червено, чак до кафяво). Специално внимание обаче обръщаме на багрите, взети от камуфлажа и усещането за мъжкото военно облекло, внасящи (не)очакван акцент на всеки тоалет.

Вероятно никога досега не е било по-лесно да впишете някой елемент от военната униформа във всекидневния си гардероб. Дизайнерите определено не са пропуснали нищо – виждаме структурирани блейзъри, мъжки тип ризи, кожени колани, широки панталони, груби кубинки. Дори традиционни дрехи, които по принцип са неизменна част от ежедневието ни (като пуловер, пола, чанта), са пребоядисани в милитъри нюанси. Но въпреки натрупаната мъжественост в някои от елементите на облеклото, в никакъв случай не се губи усещането за женственост. Това се дължи на баланса между по-грубото излъчване на тоалета в комбинация с дамски аксесоар като чифт пищни обици например.

Лесно може да пробвате тази тенденция, като облечете палто или блейзър в стил Valentino, Burberry или Balmain върху по-женствена дреха като рокля, пола, интересна блуза и пр. За по-спортна визия опитайте капитонирано яке тип Stella McCartney или плетиво във войнишко зелено (Moschino). За леко романтичен завършек на ансамбъла добавете барета, напомняща на есенно-зимната колекция на Dior.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР